Ellenzéki abszurd

Egy tévedés segítheti az LMP-t a kampányban

2019. április 25. 12:51

Szél Bernadettről az LMP szavazóinak 59, Hadházy Ákosról az LMP-szavazók 44 százaléka a mai napig azt hiszi, hogy a párt tagjai.

Miközben az LMP alig-alig van jelen a látványos ellenzéki akcióknál, de vezető szerepet biztosan nem vállal ezekben, a párt népszerűségén ez nem látszik, sőt, a Medián adatai szerint még erősödött is, a Závecz szerint 4% környékén stagnál – írja a 444.

2018-ban Szél Bernadett és Hadházy Ákos a választási kampány alatt még társelnökként vezették a pártot – ma viszont már egyikük sincs a pártban.

A HVG csütörtöki lapszámában jelent meg a Medián legfrissebb közvélemény-kutatása, amelyben arra is rákérdezett a válaszolóknál, hogy tudják-e, melyik párt tagja Hadházy Ákos, és melyiké Szél Bernadett. A 444 kérésére a Medián elküldte a lapnak a kapott válaszokat.

Az eredmény: Szél Bernadettről az LMP szavazóinak 59, Hadházy Ákosról az LMP-szavazók 44 százaléka a mai napig azt hiszi, hogy LMP-tagok. A Hadházyt kedvelők 31, a Szél Bernadettet kedvelők 53 százaléka hiszi ugyanezt – összegezte a Medián adatait a 444. 

Szélt az őt ismerő választók 28, Hadházyt a 27 százaléka látná szívesen fontos szerepben, míg a Medián politikusi népszerűségi rangsorában legnépszerűbb, valóban LMP-s politikusok, Demeter Márta és Ungár Péter esetén ez az arány már csak 17. A párt főpolgármester-jelöltje, Puzsér Róbert sem fürdik a népszerűségben, esetében csupán – 2010 óta ismert politikusok esetében mélypontnak számító – 13 százalék ez az arány. 

Az LMP népszerűségének motorja tehát most két olyan politikus, aki botrányos körülmények között szakított a párttal, és mindketten nyíltan hirdetik, hogy amúgy nem szavaznának az LMP-re.

(444.hu)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/147362

Ajánljuk még a témában