Orbán Balázs: Hiteltelen, hogy a Jobbik aggódik az uniós tagság miatt

2019. április 2. 18:11
A Jobbik nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt – erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt.

Hiteltelen, amikor a Jobbik Magyarország európai uniós tagsága miatt aggódik, hiszen nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt – erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt.

Orbán Balázs arra reagált, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a kormány kivezeti az országot az Unióból. Az ellenzéki képviselők ismét bekiabálásokkal zavarták a felszólalásokat. A képviselők egyébként a keddi ülés után többhetes pihenőre vonulnak. Legközelebb az európai parlamenti választás másnapján, május 27-én ülésezik az Országgyűlés.

A levezető elnöknek többször rendre kellett utasítania az ellenzék tagjait. A képviselők bekiabálásokkal zavarták az ülést.

A napirend előtti felszólalások során a legtöbben az európai parlamenti választásról ejtettek szót. A DK-s Gréczy Zsolt az Európai Egyesült Államok mellett érvelt. Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, egy szorosabb európai integrációval Magyarország elveszítené az önrendelkezését.

A kormány kivezeti Magyarországot az Európai Unióból – erről beszélt a Jobbik frakcióvezetője.

A Jobbik még az előző európai parlamenti választás előtt is a kilépéssel kampányolt – emlékeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

A felelőtlen európai politika miatt nő a terrorveszély – erről beszélt a Fidesz képviselője. Hende Csaba hangsúlyozta, Brüsszelnek választ kell adnia arra, hogy milyen módon ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait.

A napirend előtti felszólalások után a Ház kivételes eljárásban tárgyalta a Pénzügyminisztérium által kezdeményezett tőkepiaci törvény módosítását.

A javaslatot 116 igen szavazattal, 54 nem ellenében el is fogadták a képviselők. Így a jövőben az értékpapírok kibocsátását segítő tanácsadó céget alapíthat a tőzsde a tőzsdefelügyelet hozzájárulása esetén. Döntöttek arról is, hogy a jövőben adómentes lesz a lakossági állampapírok jövedelme.

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szerinted hogyan jutottak el a betiltás szándékától, az összefogásig?
Vagy fordítva?"

+1

Ahogyan eljutottak az EU-ból való kilépés követelésétől és az EU-zászló nyíltszíni elégetésétől az Európai Egyesült Államokig.

Ez az egyetlen markáns tartalmi üzenet volt a március 15-i összellenzéki szeánszon. Azóta is ez az egyetlen markáns tartalmi üzenet az EP-választás kampányában ellenzéki oldalról. Az ún. Jobbik márpedig kritikátlanul ott volt március 15-én is, ott vonul a DK-val ma már minden rendezvényen, sőt, borítékolható, hogy totális összefogásban indulnak majd az önkormányzati választáson is.

De még ha nem is vesszük a DK programját, hanem csak az ún. Jobbik jelenlegi szövegeire fókuszálunk: abszolút, megkérdőjelezhetetlen EU-pártiság, azon belül is a brüsszeli centralizáció fokozása a nemzetállami szuverenitásokkal szemben (lásd pl. európai ügyészség). Ez már önmagában döbbenetes kontraszt 2012-2014-hez képest. Még egyszer: 2012-ben még égették az uniós zászlót, és ők voltak saját öndefiníció szerint "AZ EU-ELLENES PÁRT".

Soha semmilyen érdemi magyarázat nem érkezett az ún. Jobbikból erre a 180 fokos pálfordulásra. És vica versa: a ballib sem kéri számon rajtuk, hogy mégis kicsodák, micsodák...

Melyik része nem igaz a hozzászólásomnak, neo-jobbikos? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés