Elutasították az MTVA-székházban tüntető képviselők panaszát

2019. február 20. 10:53

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az MTVA-székházban botrányt okozó ellenzéki képviselők panaszát – derült ki szerdán.

2019. február 20. 10:53

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az MTVA székházban inzultált ellenzéki képviselők panaszát – olvasható az ügyészség honlapján. Ellenzéki politikusok az MTVA székháznál 2018. december 16-án és 17-én történt események miatt korábban feljelentést tettek, ám a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a feljelentését. 

Később a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentések elutasítása miatt az országgyűlési képviselők jogi képviselői által bejelentett panaszokkal fordultak a Legfőbb Ügyészséghez, ahol azonban kérésüket – mivel azok alaptalannak találták – elutasították. 

Indoklásként az alábbiakat listázták:

  1. A panasz alapján felmerül annak a kérdése, hogy az országgyűlési képviselők az MTVA székháznál hivatalos személyként jártak-e el.
  2. Az országgyűlési képviselők a biztonsági őrség tájékoztatása, figyelmeztetése és egyértelmű tiltása ellenére megpróbáltak bejutni az MTVA székház szerkesztőségeibe, az élő adást készítő stúdióba, a vezérlőkbe, amellyel az élő adást zavarták volna, a közérdekű üzem rendeltetésszerű működését akadályozták, illetve veszélyeztették volna.
  3. A képviselők állításával szemben, nem tekinthető jogtalannak, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az MTVA székházába nem mentek be.
  4. További kérdésként merült fel a panasz kapcsán, hogy az MTVA székházában a közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette elkövethető-e.
  5. A panaszokban írtakkal ellentétben, a feljelentést elutasító határozat részletesen tartalmazza, hogy az MTVA épületében tartózkodó képviselők közül ki lépett fel támadólag a biztonsági őrség tagjaival szemben, és mindennek során pontosan milyen magatartást tanúsított. A határozat – a panaszban foglaltaktól eltérően – nem kelti azt a látszatot, hogy minden, az MTVA épületében tartozódó személy támadólag lépett volna fel.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. február 21. 08:26
A Kép címe: Ordító egér
ThunderDan
2019. február 20. 19:56
Ez egy zseniális kép. :)))) Az összellenzék zanzásítva.
Harangláb
2019. február 20. 19:06
...Ahogy elnézem ezt a némbert, nem lennék a férje helyében, ha öt percet késik...:)
Szerintem
2019. február 20. 17:53
Elutasították... Annak örüljenek inkább, hogy nem úgy jártak mint a belga zöldek EP képviselői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik