Európa

Új Brexit-párt élére állna Nigel Farage

2019. február 9. 09:24

Farage elindul a májusi európai parlamenti választáson, ha késik a Brexit.

Új Brexit-párt jelöltjeként indul az európai parlamenti választásokon Nigel Farage, ha az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése késik – idézi a brit politikust az Euronews.

A tervek szerint Nagy-Britannia március 29-én hagyja el az uniót. Abban az esetben viszont, ha a kilépés legalább három hónapot csúszik, akkor az Egyesült Királyságban is meg kell majd tartani az európai parlamenti választást.

Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) korábbi elnöke elmondta, hogy újonnan alakult pártjával részt vesz egy esetleges választáson. A választási bizottság által hivatalosan elismert mozgalmat egyébként a korábbi UKIP-jelölt, Catherine Blaiklock vezeti.

„Teljes mértékben támogatom a pártot a május 23-i európai parlamenti választáson, ha addig nem történik meg a Brexit” – írja Farage a Daily Telegraph angol lapban megjelent írásában.

A függetlenségpárti politikus arról is ír, hogy az új Brexit-párt készen áll arra, hogy „megvédje a demokráciát”. Demokrácia alatt arra utal, hogy britek korábban népszavazáson döntöttek az Európai Unióból való kilépés mellett.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142920

Ajánljuk még a témában