Csóka János Pál: Nácikkal nincs közösködés

2019. február 9. 10:00

Az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke szerint a baloldal nem foghat össze a Jobbikkal.

Van kifogása a Fidesz politikájával kapcsolatban, de ezt össze sem tudja hasonlítani a Jobbikról alkotott véleményével – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és az MSZP nemzetiségi tagozatának alelnöke.

A Raoul Wallenberg-díjas politikus szerint nincs olyan érv, ami indokolná a nácikkal való együttműködést. Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki pártok szerint a választási matematika csak a Jobbikkal ad nyerő számot, Csóka János Pál azt mondta: Karácsony Gergely számításait ismeri, de nem ért velük egyet. A roma vezető szerint ha három almát és három rohadt körtét összeadunk, nem hat alma lesz az eredmény, viszont a rohadt megrohasztja a többit is, vannak a történelemben példák az ilyen számítgatás következményeiről. Csóka elhiszi Karácsony Gergelynek, hogy mindig is antifasiszta volt, de most nagyon rossz irányba indult el, aminek az lesz az eredménye, hogy a baloldali politika felszámolja magát, és nem a kiszámolt győzelem, hanem a teljes bukás és összeomlás lesz a vége.

Ha az MSZP vezetése nem határolódik el Karácsony Gergely kijelentésétől, illetve nem teszi egyértelművé a választóknak, hogy a Jobbikkal mint náci megnyilvánulásokban érintett párttal semmilyen együttműködésre nem hajlandó, akkor felfüggesztem párttagságomat és lemondok a pártban betöltött tisztségemről – olvasható Csóka János Pál pénteken kiadott közleményében, amelyben arra szólította fel az MSZP-t, hogy határolódjon el Karácsony Gergely mondataitól és a Jobbiktól, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltjeként a Hír TV műsorában azt mondta: nem tartja náci beszédnek Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselőjének azon 2012-es javaslatát, miszerint listázni kellene a zsidó származású képviselőket, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/142922

Ajánljuk még a témában