Kovács Zoltán a CNN-nek: Magyarországon a nép irányít

2018. december 18. 07:18

A Fidesznek alkotmányos kétharmada van, az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét, a jelenlegi tüntetéssorozatról készített CNN riport pedig a kormány ellen szervezett politikai akció részese – mondta az államtitkár az amerikai hírcsatornának adott interjújában.

2018. december 18. 07:18

A magyar parlamentet a magyar emberek irányítják – közölte Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a CNN amerikai hírtelevíziónak adott hétfő esti interjújában. Az államtitkár kifejtette, hogy a magyar parlament hozza a döntéseket, a törvényhozásban a Fidesznek alkotmányosan szerzett kétharmada van, amiről a magyar emberek döntöttek az idei választáson. 

Kovács Zoltán az utóbbi napok ellenzéki tüntetéseiről szóló kérdésekre válaszolva leszögezte: az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét. Az a pár száz vagy pár ezer tüntető, akit a CNN bemutatott az utóbbi napok eseményeit összefoglaló riportjában, egy, a kormány ellen szervezett politikai akció részese – mondta. Megjegyezte, hogy a hírcsatorna megválogatott jelenteket mutatott be az állítólagos rendőri erőszakról, amely valójában az erőszakos tömeg viselkedésének a következménye. Nehezményezte, hogy a nemzetközi média nem számol be az ország hatalmas gazdasági növekedéséről, a reálbérek kétszámjegyű növekedésről, és az alacsony munkanélküliségről.

Az államtitkár hangsúlyozta: az önkéntes túlórát lehetővé tévő törvénnyel kapcsolatban a követelések alaptalanok, hiszen nem kötelező érvényű az évi 400 túlóra vállalása, minden a munkaadó és a munkavállaló közötti megállapodáson múlik.

A CNN riportere arról is faggatta az államtitkárt, hogy a magyar parlamentben olyan törvényeket hoznak, amelyeket kifogásol az Európai Bizottság, azt állítva, hogy szembe mennek az Európai Unió alapértékeivel. Egyebek közt az önálló közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló törvényt hozta fel példának. Kovács Zoltán leszögezte: e jogszabályok megfelelnek az uniós jognak, a kormány pedig mindig annak megfelelően járt el.  Közölte: az erre vonatkozó bírálatokat már számtalanszor hallotta a kormány az utóbbi években Soros György által támogatott vagy hozzá köthető nem kormányzati szervezetektől (NGO).

Arra a kérdésre, hogy a kormány miért foglalkozik annyit Soros Györggyel, azt mondta, nem Soros György aggasztja a kormányt, hanem a milliárdos politikai „összeesküvései”. Kovács Zoltán szerint Soros György azt hiszi, joga van szerepet játszani egy demokratikusan megválasztott parlament döntéshozatalában, méghozzá anélkül, hogy erre demokratikus felhatalmazást kapott volna.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. december 18. 14:32
Érdekelne, hogy élőben (nem szerkesztve) adta a Kovács -interjút a cnn?
dakotasámán
2018. december 18. 12:39
"Kovács Zoltán az utóbbi napok ellenzéki tüntetéseiről szóló kérdésekre válaszolva leszögezte: az ellenzék nem képviseli a magyarok többségét." zolika a kopasz papagáj. egy dolog biztos zolika, repülőgép még nem maradt a levegőben után töltés nélkül. illetve, még az is, hogy amit te állítasz, az hazugság. már a választásokon sem szavazott a fideszre a választók többsége, és ha zorbán nem hekkeli meg a választási törvényt, már 2014-ben sem lett volna 2/3-a. na ennyit a fidesz és a genya fanok állításainak igazságtartalmáról.
Orange79
2018. december 18. 10:32
Ági és az ajtó sem volt piskóta de Bangóné vitte el a pálmát amikor véletlenül elkottyantotta, hogy az egész egy hazug, olcsó színjáték.  "Kapcsold ki! Kapcsold már ki! (Ja) Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé és tarkóra rakjuk a kezünket."  Gyuri bácsi már rájött, hogy ezek még hazaáruló ripacsnak is alkalmatlanok, annyira tyúkeszűek, hogy már az első 24 órában lelepleződnek a komédiájukkal. Röhejes és egyben tanulságos is. Magyarországon elsősorban nem kormányváltásra hanem ellenzékváltásra lenne szükség. Ezek után picsoghatnak, prüszkölhetnek a felhergelt tüncikéző prolik, az orruknál fogva vezette őket ez a nevetséges bagázs, eszközök/díszlet voltak csupán. A kis forradalmuk meg a dedós petíciójuk épp annyira hiteles mint ez a mókusörs.
realista
2018. december 18. 10:32
"Kovács Zoltán a CNN-nek: Magyarországon a nép irányít" Persze, "Népi Demokrácia" újra töltve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik