„Mi megvagyunk”

Orbán: Az utánpótlás első számú nemzeti ügy

2018. október 13. 18:32
Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadásán.

Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén.

A magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy „elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (...), de legalább is a saját világunkat”.

Úgy fogalmazott, „nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ”.

Orbán Viktor hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország jövője „a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá. Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni”. Vannak azonban – folytatta –, akik erre készülnek Európában: amikor ugyanis egy brüsszeli bürokrata a kontinens jövőjéről beszél, akkor a bennszülött európaiakat temeti, „a mi helyünkre érkezőket” pedig általában élteti.

Ezt a képet a magyarok nem fogadják el – jelentette ki a miniszterelnök –, helyette „inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkozunk”. Az utánpótlást ezért első számú nemzeti ügynek tartja, és szavai szerint így függnek össze a nagy dolgok, Európa és Magyarország jövője „a mi kis akadémiánk életével”.

Azt mondta: a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont legfontosabb feladata a nevelés, „mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel”.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a Magyarországon működő nyolc komolyan vehető labdarúgó-akadémia közül mindegyik tízévente felnevel két nemzetközi szintű játékost, akkor készen is van egy európai szintű magyar futballválogatott. A Puskás Akadémia az első tíz évét lezárta, és „mi megvagyunk”: Sallai, Kleinheisler – jegyezte meg.

Jelezte azt is, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

Közölte továbbá, hogy a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, így az arra fogékony gyermekeket a tanári pálya felé irányítják majd.

A miniszterelnök szerint ha az akadémiák jól végzik a munkájukat, akkor tehetségek indulhatnak útnak számos sportágban. Azt is mondta, hogy az akadémiák nagy egyéniségek köré épülnek: a kosárlabda-akadémia például Rátgéber László köré, a kézilabdában pedig Mocsai Lajos köré épült, és hamarosan egyéni sportágaknak is épülnek akadémiák, megállapodni készülnek ugyanis Kovács Katalinnal, „a magyar kajak-kenu sport nagyasszonyával”, valamint a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinkával.

A kormányfő megjegyezte, könnyebb lett volna a dolga, ha pénteken Kleinheisler László vagy Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatottban „berámolt volna egy vagy két gólt” a görögök hálójába, hiszen könnyebb érvelni az akadémia mellett, ha a válogatottban helyt állnak a volt diákjaik, de sajnos nem így történt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy szeptemberben Budapesten mindketten gólt lőttek a görög válogatottnak.

A felcsúti komplexumot Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át.

A központról kiadott, az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban azt írták, hogy majdnem egyhektáros területen épült fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.

A többfunkciós létesítményben a labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas. A csarnokban a futópálya, bokszring és konditerem mellett a szertornához szükséges összes eszköz is megtalálható. Az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.

A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló tartozik. A központ nyitva áll a Magyar Labdarúgó Szövetség és más szakági szövetségek továbbképzései, tudományos szimpóziumai előtt, de az akadémia tervezi a konferenciaközpont üzleti célú hasznosítását is, így abban nem sporttal kapcsolatos rendezvényeket is tarthatnak – írták.

(MTI)

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Idióta Merkel. Bukott Joachim Löw.

A németek kiszoptak a hollandoktól.

Igen!!
Éljen Orbán Viktor (kenyéren és vízen)!!!

Tessék csak olvasni (hallgatni),
– hogy mit "gondolt" Orbán 11 és fél évvel ezelőtt,
és összevetni azzal,
– ahogy most "számol":

2007. április 1., Felcsút.
Orbán Viktor:
"Én azt gondolom, hogy el tudunk jutni oda 7-8 év alatt, hogy legyen 50 (ötven) olyan magyar játékos, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban JÁTSZIK. Tehát nem kispados, meg azt írják róla, hanem aki minden héten kezdőként játszik. És ha lesz 50 (ötven) ilyen emberünk, akkor abból lehet egy jó válogatottat összerakni, már csak edző kérdése onnantól kezdve. És akkor nemzetközi szinten a válogatottak területén már jegyezni fognak bennünket."
Orbán-interjú a Puskás Akadémia megnyitóján (videó, 9:50-től)
https://www.youtube.com/watch?..

Ma pedig, nem 7-8 évvel, hanem 11 és fél évvel később:
2018. október 13. Felcsút
Orbán Viktor:
"...úgy számolok, hogy Magyarországon van a kiemelt bajnokságban nyolc komolyan vehető, szakmailag megalapozott és értékes munkát végző akadémia. Nyolc akadémia. Ha 10 (tíz) évente mindegyik akadémia felnevel 2 (kettő) nemzetközi szintű, csúcsbajnokságban játszani képes játékost, az pontosan 16 (tizenhat) játékos, vagyis készen is van egy európai szintű magyar futballválogatott. Ehhez csak az kell, hogy minden akadémia minden 10 évben nem többet, csak 2 nemzetközi szinten helytállni tudó játékost neveljen ki. Mi, jelentem, az első 10 évünket lezártuk, és mi megvagyunk. Sallai, Kleinheisler. Ha mindenki ennyit letesz az asztalra, mint láthattuk az elmúlt hetekben, akkor lesz, van magyar válogatott."
http://www.miniszterelnok.hu/o..

Mondja, kedves Orbán Viktor,
HOL VAN az a 2007-ben ön által gondolt 50 (ötven) magyar focista,
"aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban JÁTSZIK. Tehát nem kispados, meg azt írják róla, hanem, aki minden héten kezdőként játszik"???
HOL VAN?
Ugye, hogy SEHOL SINCS.

Nem 7-8 év, hanem 11 és fél év telt el,
és nemhogy oda nem tudtak eljutni, hogy 50 olyan játékos legyen, de még oda se, hogy 5 (öt) legyen.
Miről tetszik hadoválni?
(:–(((((((

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. október 14. 17:30

"Miről tetszik hadoválni?"
Cikkhozzászólás, NSO Inconnue 2018-10-13 05:57:41
"A válogatottunk C-ligás, a klubcsapataink még azok sem, a magyar futball közege pedig legalább 30 éve súlyosan fertőzött, több esetben minősített büntetőjogi és nemzetbiztonsági kategória. A legnagyobb vesztesek mindig is a szurkolók, ez nem kérdés, de utánuk közvetlenül azok a tehetséges és a játékért még szenvedélyesen rajongó gyerekek a kárvallottak, akiket a magyar futball közege évről évre folyamatosan és tömegesen tönkretesz. Aki ennek ellenére, ebből a közegből nemzetközi szintre fel tudja magát küzdeni. s ott tudja tartani, no, őket kell KULCSPOZÍCIÓKBA HELYEZNI ÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ ERŐFORRÁSOKAT A SZÁMUKRA BIZTOSÍTANI."
Orbán hibája lenne, hogy a magyar futball immár 1969, Marseille óta, évről évre 10%-ot romlik, a züllés ennek legalább a duplája..., tényleg? ezért OV a felelős?
Nem inkább az MLSZ, nem inkább pl. a MOL, amely olyat tett, mint a Red Bullon kívül egyetlen szponzor sem: önmagáról nevezett el klubot?
Ahelyett, hogy a legjobb külföldi szakembereknek adná azt a horribilis pénzt, amelyet nevenincs szevicseknek önt a bankkártyájára?
Ha ma elindítana egy programot, - magyarokat teljesen kizárva a képzésből, vezetésből, menedzselésből - 12 évesekkel, az garantáltan 6-7 éven belül eredményes lenne.
Magyar fiatalokkal!
Hogy ebbe Orbán nem szól bele?
Az operatív munka nem feladata, mert akkor országosan, naponta legalább 1000 órás munkanapra lenne szüksége.
A hamis ár-érték arány, ez a magyar - hunyorítsunk össze, és vezessünk meg mindenkit simliskedés kiirthatatlannak látszik, immár a futballból.
3-4 évnél többet TILOS ennek a sportágnak adni.
Ha akkor sincs döbbenetes fejlődés:
AZ ÖSSZES ÁLLAMI FORRÁST EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA MEG KELL SZÜNTETNI, LEGALÁBB 10 ÉVIG!

Utánpótláson a megszületendő gyerekeket értette.

Hát, szerintem nem ez az első számú nemzeti ügy. Akkor most mi lesz?

Értette és mondta.

Ha lenne anyja, azt észrevennénk...
Ez ebből, a Mandineres ideszarásokból-fosásokból él, amit a gazdái fizetnek.
Egy szerencsétlen flótás, az ilyenek kerülnek - amikor már teljesen eszetlenné válnak - hajléktalan sorsra...

Le vagy maradva.
Szó sincs magyarkodásról.
Tessék naprakésznek lenni az orbáni kijelentésekből!

2018.10.04., Orbán Viktor:
"...új választ is ad arra a régi kérdésre: ki a magyar? Barátaim,
AZ A MAGYAR? AKINEK AZ UNOKÁJA IS MAGYAR LESZ."
http://www.miniszterelnok.hu/o..

Puskás Ferenc unokái sajnos, nem magyarok.
Ezért ha helyesnek tartjuk az aktuális orbáni meghatározást
(és ki nem tartja helyesnek a bölcs miniszterelnökünk kijelentéseit),
akkor bizony, Puskás nem volt magyar...

Te is sajnálatosan le vagy maradva.

Lásd a
2018.10.15., 10:10-es beírást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés