Búcsúzó

Sargentini otthagyja az Európai Parlamentet

2018. szeptember 10. 19:31

Eljön az ideje a búcsúnak is – írta Twitterén Judith Sargentini, aki nem jelölteti magát a következő ciklusra, tehát 2019 májusáig marad az Európai Parlamentben.

Eljön az ideje a búcsúnak is – írta Judith Sargentini Twitter-oldalán, ugyanis a politikus nem jelölteti magát újra az Európai Parlament képviselőjének, mostani pozíciójában tehát 2019 májusáig marad. A HVG hozzáteszi: Orbán Viktor lehet az egyik utolsó politikus, aki a zöldpárti képviselővel az EP plenáris ülésén vitázik. 

Sargentini állítólag még nem tudja, milyen szakmában folytatja. A cikk idézi a politikus korábbi állítását, miszerint elege volt az eredmény nélküli vitákból, lassan elfogyott motivációja a menedék és migráció témakörében folytatott vitában és nem vár ezen területen semmilyen javulást. „Ezért hát próbálja meg más” – nyilatkozta.

Sargentini emellett örömmel várja a magyar jogállamiságáról szóló jelentésének zárószavazását – teszi hozzá a cikk. „A morális győzelem már most a miénk, mert az egyszerű többség meglesz, a kérdés csak a kétharmad” – idézik, elmondva: a politikus asszony abban reménykedik, sok képviselő elég bátor lesz ahhoz, hogy a lelkiismerete szerint szavazzon a kérdésről.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135406