Vona majd elszámol

2018. július 11. 07:14

Bayer Zsolt
Magyar Idők

720 millió forint nem is olyan kevés, abból már futja egy egész rendes kortesszakállkára is, pr-interjúkra meg egy tökös vacsira is a Spinozából jövet-menet.

„Mindenki találgat, latolgat, elemez, feltételez, összeesküszik vagy összeesküvés-elméleteket gyárt, kimutat, megmond, tagad, bevall, felfüggeszt és feltár, s mindezt csak azért, hogy kiderüljön, hová lett a zsozsó.

Mert zsozsó, az volt.

Volt egyszer ugye 720 millió forint állami támogatás, mármint a mostani kampányra. És – lássuk be – 720 millió forint nem is olyan kevés, abból már futja egy egész rendes kortesszakállkára is, pr-interjúkra meg egy tökös vacsira is a Spinozából jövet-menet.

Aztán voltak még az »egyéb források«, és ezen tétel alatt 275 millió forint szerepel.

Hogy hol? Hát a Jobbik most leadott kampányelszámolásában, amelyet a másodlagos frissességű pártelnök, Sneider Tamás jegyez. Szóval ő írta alá, hogy a 720 milliós állami támogatáson kívül volt még 275 millió »egyéb forrás« is.

Ez mindenesetre őrületesen örvendetes, jó, ha az embernek vannak egyéb forrásai, csihányt szed az árokparton és eladja a gyógyfüvesnek vagy a jó Biri nénének, esetleg bodzát szed és azt adja el, láttunk már ilyet, énekelték is az Üllői úti stadionban, hogy »bodzát szedünk, bodzát szedünk, bodzáááát szedünk, és BMW-t veszünk« – szóval jó dolog az egyéb forrás, csak most akad egy kis bibi.

Ugyanis Sneider Tamás másodlagos frissességű pártelnök azt írja a beszámolójában, hogy a »választási célra kapott adományok« összege 20,5 millió forint volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132425