Honvédségi őrségváltás

2018. május 17. 18:48

Babucs Zoltán
Magyar Hírlap

Magyarország megvédése nem a NATO feladata és kötelessége, hanem a miénk.

„Szent István királyunk óta hazánk a nyugati kereszténység védőbástyája, akár tatár, akár török, akár a modern kori »gépesített tatárjárás« tört Európára, mi ott álltunk a vártán. Ezer éven keresztül a Nyugat védelmében ontottuk vérünket, amit aztán a huszadik században két Trianonnal köszönt meg a »hálás« Nyugat, ráadásként 1945-ben a szovjetek martalékául vetettek minket. Napjainkban a mesterségesen gerjesztett népvándorlás idején ismét mi vagyunk azok, akik »testünk eleven torlaszát toljuk gátnak«, s ha 2015-ben nem építjük meg a déli határkerítést, elképzelhetetlen mennyiségű migráns árasztja el az öreg kontinenst.

Ma, csakúgy mint 1848-ban, számos veszély fenyegeti hazánkat, s itt bizony ember kell a gátra! Mészáros hadügyér kiváló választásnak bizonyult akkor, a honvédsereg felállításában elévülhetetlen érdemeket szerzett. Benkő vezérezredes szintén ízig-vérig katona, ismeri a honvédség helyzetét, s jól tudja, mire van ahhoz szükség, hogy hadseregünket ütőképesebbé tegyük, és az megfeleljen a mai kor kihívásainak. 
A kormány helyesen ismerte fel, hogy az ország gazdasági stabilitásának megteremtése után a honvédség fejlesztése is elkerülhetetlen. NATO-tagok vagyunk, de a GDP két százalékának honvédelmi célú felhasználása nemcsak szövetségesi kötelezettségünket jelenti, hanem hazánk biztonságát is szolgálja. Erős hadsereg révén nemzetbiztonságunk, szövetségesi tekintélyünk növekszik, egyúttal hatékonyabban őrködhetünk elszakított nemzetrészeink sorsa felett. Mint a miniszterelnök hangsúlyozta a vezérkari főnöki tisztség átadás-átvételi ünnepségén, Magyarország megvédése nem a NATO feladata és kötelessége, hanem a miénk, s erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129804