Jön a neoreakciós vámpír, ezek meg tapsolnak

2018. május 14. 12:02

Varga Gergő
Mérce

A neoreakciós gondolatvilág a felvilágosult abszolútizmus 2.0, ahol királyok helyett cégvezetők és vállalatok uralják a világot a demokrácia helyett.

„Na most el lehet képzelni azt is, hogy Thiel csak azért jön, hogy csillogó szemű ifjú titánoknak adjon inspirációt, esetleg élvezze a világhíres budapesti fürdőket, vagy ahogy az ilyenkor lenni szokott, összekösse ezt egy üzleti úttal is  —  mindenesetre Orbán Viktor már kijelentette, hogy a biztonság lesz az első, és új hírszerzési központot kívánnak kialakítani, miután hónapokig azt hallgattuk, hogy a Soros-hálózat nemzetbiztonsági kockázat.

Afelől se legyenek aggályaink, hogy Thiel libertariánus mivolta miatt nem támogatna egy autoriter vezetőt — hisz nemcsak Donald Trumpot támogatta, de az egyre több követőre lelő »neoreakciós« politikai áramlat elkötelezett híve és támogatója.

Tömören összefoglalva: a neoreakciós gondolatvilág a felvilágosult abszolútizmus 2.0, ahol királyok helyett cégvezetők és vállalatok uralják a világot a demokrácia helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/129575