A Fidesz legfőbb politikája a korrupció – ismét tematikus parlamenti napot tart az LMP

2017. december 11. 12:56

Az elmúlt 7 évben a kormány intézményesítette a mindent átható és fojtogató korrupciót.

„Az LMP álláspontja szerint az elmúlt 7 évben a kormány intézményesítette a mindent átható és fojtogató korrupciót. Szél Bernadett vezetésével az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel és bemutatja a párt által javasolt megoldásokat. 

A Fidesz-kormány saját bevallása szerint is a korrupciót tartja a legfőbb politikájának. Ez a rendszerszintű lopás megmutatkozik többek között az EU-s pénzek kiszivattyúzásában, a paksi hitelben, letelepedési kötvény üzletekben, magánnyugdíj-pénztárak lenyúlásában, a nemzeti vagyon kijátszásában, a közpénz jellegének elvesztésben. 

Az LMP álláspontja szerint a korrupció aláássa minden társadalom morális rendjét: ott ahol az illetéktelen előnyszerzés normává szilárdul, a polgárok joggal gondolhatják, hogy semmi nem az, aminek látszik. Nem meglepő tehát, hogy az Eurobarométer friss kutatása szerint a magyar lakosság 86 százaléka világosan látja, hogy az országban gond a mindent átszövő korrupció. 

Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel, továbbá bemutatjuk azt a 11 pontos antikorrupciós javaslat-csomagunkat, amely igazolja: az LMP-nek lesz először korrupciómentes kormánya.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122087