Újra a közmédia előtt

Megbukott az MSZP „pártsajtó-bojkottja”

2017. december 6. 22:17

Molnár Gyula MSZP-elnök a párt májusi kormánypárti médiumokat bojkottáló döntése után szerdán ült le a közmédia kamerái elé, ahol közölte: nem lehet elfelejteni azt, amit a Jobbik az elmúlt években képviselt.

A kormányváltáshoz a baloldalon félre kell tenni az egymás iránti előítéleteket és együtt kell működni, ugyanakkor a Jobbiknak nem lehet elfelejteni, amit az elmúlt években képviselt – hangsúlyozta az MSZP elnöke az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Az, hogy a politikus nyilatkozott a közmédia műsorában, az MSZP még májusban bejelentett bojkottjának bukását jelenti – a döntést akkor a még MSZP-szóvivő Nyakó István jelentette be, közölve, hogy pártja a lakájmédiának gondolt Echo TV-nek, az M1-nek, a TV2-nek, az Origonak, a PestiSrácoknak, a 888-nak, a Lokálnak, a Ripostnak, a Magyar Időknek és a Magyar Hírlapnak sem hajlandó nyilatkozni.

Molnár Gyula – aki ezzel tehát visszatért az állami média képernyői elé – kijelentette: a Jobbiknak „annyi csak az érdeme, hogy nem próbálta ki még soha az ország”. Leszögezte: nem lát lehetőséget a Jobbikkal való együttműködésre. 

Az ellenzéki politikus elmondta, „nagyon sokan 2022-re melegítenek” már, holott most „félre kell tenni az egyéni érdekeket, és nyerni kell”, megmozdítva az elbizonytalanodott szavazókat.

Azt említette az utóbbi hat-hét év legfőbb tanulságaként, hogy kettészakadt az ország, amit az alul lévők felzárkóztatásával és a középosztály megerősítésével lehet orvosolni.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/121864