Lampedusa

Megtagadták az olasz hatóságok egy migránshajó kikötését

2017. augusztus 6. 11:54
Nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyét Lampedusa szigetén egy migránsokat szállító hajónak.

Az olasz hatóságok nem engedték olasz vizekre és megtagadták a kikötési engedélyt Lampedusa szigetén az Orvosok határok nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet migránsokat szállító mentőhajójától vasárnap, miután a szervezet nem írta alá a római kormánynak a mentési munkát szabályozó magatartási kódexét. 

Az MSF Prudence nevű mentőhajó 127 embert szállított. Miután az olasz hatóságok megtagadták a kikötési engedélyt, az olasz parti őrség hajóji nemzetközi vizeken, Lampedusa partjaitól harminc mérföldnyire vették át fedélzetükre a migránscsoportot a Prudence-ről. Az MSF azon nem kormányzati szervezetek (NGO) egyike, amelyek nem írták alá az olasz kormánynak a földközi-tengeri embermentést szabályozó úgynevezett magatartási kódexét. Az MSF olaszországi szervezete mindenekelőtt arra mond nemet, hogy mentőhajóin az olasz fegyveres erők vagy a rendőrség embere is jelen legyen az embercsempészet elleni fellépésre. 

A magatartási kódexet a Földközi-tengeren működő kilenc NGO-ból eddig négy írta alá (Save the Children, a máltai Moas, a spanyol Proactiva Open Arms, a német Sea-Eye). Marco Minniti olasz belügyminiszter korábban kijelentette, hogy az olasz hatóságokkal nem együttműködő civil szervezeteknek következményekkel kell számolniuk, és nem dolgozhatnak tovább Olaszországban. 

A német Jugend Rettet mentőhajóját az olasz hatóságok lefoglalták, a legénységgel szemben vizsgálat indult illegális bevándorlás pártolása címén. Az olasz ügyészség vizsgálata szerint a Jugend Rettet mentőhajója több alkalommal líbiai vizeken egyenesen az embercsempészektől vett át migránscoportokat. A szervezet fellebbezett az olasz bíróságon. Olasz sajtóértesülések szerint hasonló vizsgálat folyik az MSF-fel szemben is, a szervezet ezt közleményben tagadta. 

Az 1971-ben francia orvosok alapította MSF az egyik legnagyobb nemzetközi segélyszervezet, amely mindenekelőtt orvosi segítséget nyújt a háborús konfliktusok, a járványok, természeti katasztrófák sújtotta térségekben. A szervezet 1999-ben Nobel-békedíjban részesült. Az MSF 2015-től végez embermentő tevékenységet a Földközi-tengeren négy hajóval. Olaszországi szervezete tavaly több mint 56 millió euró adományból dolgozott, amelyet olasz magánszemélyektől és vállalatoktól kapott.   

(MTI)

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy ez van / erélyes hatósági intézkedés / , vagy benyomulnak kéretlen gazdasági vendégek...Ha az olaszok és az EU ezzel az eréllyel kezdték volna / a határon kívül megvizsgálva ki valóban menekült / , akkor most nem lenne a sok kötélhúzás és nem telt volna meg két év alatt az EU . S ha V4-ek is megteltek volna , akkor meg egész Európa rádöbbent volna , hogy mekkora marhaság volt a saját lakosság rovására humánusnak hazudott és teljesíthetetlen "befogadás"...Soros meg röhögött volna a markába...

Végül is csak Olaszországba jutottak!

""
@SilentBob
Szereted az Orvosok Hatarok Nelkul szervezetet?"
""

LOL :-D
Mit gondolsz te féreértelmező , szerinted szereti ?

Mérhetetlenül nehézfejű vagy.

"A nemkivanatos szervezet nemkivanatos tagjat meg kell vedeni?"

Előbb megemlíteném hogy már meghalt (( ,mert anno megölte az említett terrorszervezet) , tehát megvédéséért hiábavalóság lenne bármit is akciózni.

De ha élne is,, akkor a nevének szóbahozása nem az MSF védelembevétele, hanem éppenséggel gyalázatosságainak egyikére való figyelemfelhívás.

"Az összes segélyszervezet CIA és mindenféle ügynökök gyűjtőhelye! "
Így igaz, ha nem is elsődlegesen CIA, de sokféle alosztályaiból valamelyiké.
George Sugar Daddy úgyszintén.
A játékban ő játssza a humanitárius nagy segítő emberbarátot, aki még a palesztinokat is támogatja.
G. Soros palesztintámogatása abban a pillanatban eltűnik, mintha nem is lett volna, amikor a palesztinok kezdenek felülkerekedni.
A egészre csak az idő elnyújtására hozták létre.
Az idő természetesen nem a palesztinoknak dolgozik.
Az idő a palesztinok ellensége, halálosan.
Ezért támogatja George Soros az időt!

" pont a járvány epicentrumában helyezkedett el egy Soros György érdekeltségébe tartozó kutatóközpont, ahol biológiai fegyverekkel kísérleteztek,"
EZ A FÉREG OTT VAN MINDENÜTT,
AHOL AZ EMBERISÉGNEK ÁRTANI KELL

90-es években az albàn hajóval pár napos tévelygés volt az olasz tanulási ciklus.

Legkésőbb a Brenner hàgó

Ezt írjuk fel! 2017 aug. eleje. Elszigetelt eset persze. Taljànföld eleve negroid màr.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés