BKK-botrány

A Facebookon cáfolta a BKK vezérigazgatóját a 18 éves hekker

2017. július 25. 13:08

Dabóczi Kálmán telefoninterjújában azt mondta, az etikus hekker rossz címre küldte a rendszer réseiről szóló figyelmeztetését, ráadásul előbb írt az Indexnek, mint nekik. A hekker képpel cáfolta az állítást.

Megcáfolta a BKK-botrányban érintett fiatal hekker a központ vezérigazgatójának azon állítását, miszerint rossz címre küldte a rendszerről szóló figyelmeztetést – írta az Index. 

Dabóczi Kálmán vezérigazgató a Rádió 1 műsorában, Sebestyén Balázsnak adott telefoninterjút, melyben azt állította, hogy a 18 éves hekker egyrészt egy olyan, automatikusan generált címre küldte a levelet, melyet senki sem olvas, másrészt a figyelmeztetést két órával azután küldte a BKK-nak, hogy az Index már lehozta az első cikket a hekker információi alapján.

A hekker, aki ellen nyomozás folyik, megcáfolta a vezérigazgató szavait. A fiatal egy képernyőképet posztolt a facebookon, melyen világosan látszik, hogy 14:49-kor küldte el az első üzenetet, méghozzá a helyes, Dabóczi által is emlegetett bkk@bkk.hu címre. 

A fiatal hekker szerencsésnek nevezte, hogy két címre is elküldte a figyelmeztető üzenetet.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/115188