„Nők helyett beszéljünk menstruátorokról!” Megnéztük a CEU menstruációs kiállítását

2016. május 27. 8:37

Zsigmond és Péterfy
Mandiner
A CEU-s kiállítás szerint ideje új, gender-semleges szavakat használnunk az olyan idejétmúlt kifejezések helyett, mint „nők”, „anyák” vagy „lányok”.

no_sex_when_your_period.jpg

Nem győzünk álmélkodni az egyetemi élet újabb és újabb progresszív fejleményein. Amíg a Pázmányon holokausztot oktatnak, addig a CEU-n az igazán fontos dolgoknak is jut idő. Most például a menstruációnak szenteltek egy rövid kiállítást, amiből kiderülnek olyan szörnyű tabuk, mint hogy az elmaradott Amerikában úgy tartják, menstruáció alatt nem szabad szexelni. Micsoda értelmetlen megbélyegzés!

Még ennél is meglepőbb információ volt azonban, hogy a menstruáció „emberi jog”, és „nem csak a nők menstruálnak, hanem a transzneműek is”, akiket nem szabad megsérteni az olyan szóhasználattal, mint a női higiéniai termék”.

szoroanyagok.jpg

A hiánypótló installáció értékét némileg csökkenti, hogy az egyetem aulájába nem egyszerű kívülállóknak bejutni – viszont láthatóan a célközönség, az egyetem hallgatói sem voltak elájulva a kiállítástól. A feedbackek céljára ott hagyott papírokon legalábbis olyasmik virítottak, hogy „Hagyjátok abba! Ez a biológiai működés, nem fogyatékosság!”, meg hogy „Ez hülyeség! Nem általános iskolában vagyunk!”

Valószínűleg a CEU-s hallgatók nem az ELTE-BTK-n végezték a művészetelméleti alapképzést, különben biztos nem vetemednének ilyen vaskalapos vélemények megfogalmazására.

Péterfy kollégának egyébként volt szerencséje több esztétika- és „kritikai kultúrakutatás”-kurzushoz is az említett intézményben, de még ilyen komoly előképzettséggel sem mert vállalkozni az alábbi kiállítási tárgyak esztétikai elemzésére.

stop_this.jpg

 

tampon.jpg

muveszet_2.jpg

muveszet.jpg

Az utóbbi képekről annyit lehet tudni, hogy egy Widening the Cycle című amerikai menstruációművészeti (!) kiállításról származnak. Biztos jó sokba került őket idehoznia az egyetemnek Gyuri bácsi pénzén, de láthatóan ez sem hatotta meg az aulában tébláboló hallgatókat, akik vagy tudomást sem vettek a kiállításról; vagy olyan arcot vágtak a láttán, mint Péterfy kolléga, amikor először meghallotta, hogy lesz egy ilyen. Bizonyára rossz hatással van a fejlett nyugatról érkezett hallgatókra a macsó, szexista budapesti közeg...

menstruator.jpg

És hogy segítsünk terjeszteni a meszidzset: a kiállításon osztogatott szórólap szerint ideje új, gender-semleges szavakat használnunk az olyan idejétmúlt kifejezések helyett, mint „nők”, „anyák” vagy „lányok”. A javaslat szerint a legjobb az lenne, ha a nőnemű egyedeket mostantól „menstruátornak” vagy „menstruációval rendelkező embereknek” neveznénk. Nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy a menstruátor hallatán ne valami nőnemű terminátorra gondoljunk, aki mondjuk azt hajtogatja: „I'll be back. Every month.” Vagy valami ilyesmi. Kiváló South Park- vagy Family Guy-alapanyag lenne, na.

Sóhaj.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert így volt jó egyszer az szdsz-nek és így maradt.

Szegény Zsigmond és Péterfy. Önfeláldoztak a tájékoztatás oltárán.

( Ha jól értem, azt már nem szabad leírni, hogy tökön szúrták magukat.)

:-)

Na várjál, abban a főnéni egy pasas volt!

Non bináris transgender legyen a nevem, ha Gyuri bácsiéknál nem a nő lesz az új migráns. Ugye az eredeti célcsoport a kerítésen fennakadt, az üzletnek meg mennie kell tovább.

Hivatasos zavarkeltok ezek a genderbenderesek mind. Modern kommunistaknak is nevezhetnenk oket, sarkabol akarjak kiforditani az egesz emberiseget, betegek, na.

Ez a CEU kiállítás variáció ugyanarra a témára : a szabadságjogokra hivatkozva - ez mindig jól hangzik... - , teljes tetszőlegességet hirdetni . Obama budi-használati "forradalma" is ezt illusztrálja . Obama balfácánkodása azonban azt is szemlélteti , hogy nagyon hamar praktikusan derül ki az egész elképzelés abszurditása és veszélyessége / pl. kukkolók , exhibicionisták , perverzek stb hivatalos támogatással való helyzetbe hozása / . A nem teoretizáló közvélemény is csak röhög vagy háborog , ki ki vérmérséklete szerint .

Rosszul teremtette a Isten a világot. Az embert önmegtermékenyítőre kellett volna alkotnia. Akkor ez a sok visítás értelmét vesztette volna. (Találnának mást.)

(Tisztelt menstruátorok és sperminátorok!)

Kölyökkoromban nagyon szexi volt nekem ez a jó lengyel film, megnéztem de csak attól a résztől tetszett igazán amikor a főhősök halálra is elszántan kijutottak a felszínre ahol a sugárzás * félemetes 300K, felnéztek az égre és az egyik felkiáltott:

- Gólya!

* : A "K" mint sugárzási mértékegység nem Kelvina, hanem a félelmetes "Kuppenweiser" , feminista hazugság :)

Ámde csakis butuska ehelyt arlet, Ez csupán egy soros ellenes tőrdöfő cikkecske. S jó.

Példázatul hoznám neked mert neked szükségesnek látom, hogy az alábbi szkeccs zárópillanatában NEM dr.Mogács anyukája szól bele az eseményekbe:

https://www.youtube.com/watch?..

Kapisgálod?

A szomorú valóság az, hogy bolond csak bolondot tud uralni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés