„Nők helyett beszéljünk menstruátorokról!” Megnéztük a CEU menstruációs kiállítását

2016. május 27. 8:37

Zsigmond és Péterfy
Mandiner
A CEU-s kiállítás szerint ideje új, gender-semleges szavakat használnunk az olyan idejétmúlt kifejezések helyett, mint „nők”, „anyák” vagy „lányok”.

no_sex_when_your_period.jpg

Nem győzünk álmélkodni az egyetemi élet újabb és újabb progresszív fejleményein. Amíg a Pázmányon holokausztot oktatnak, addig a CEU-n az igazán fontos dolgoknak is jut idő. Most például a menstruációnak szenteltek egy rövid kiállítást, amiből kiderülnek olyan szörnyű tabuk, mint hogy az elmaradott Amerikában úgy tartják, menstruáció alatt nem szabad szexelni. Micsoda értelmetlen megbélyegzés!

Még ennél is meglepőbb információ volt azonban, hogy a menstruáció „emberi jog”, és „nem csak a nők menstruálnak, hanem a transzneműek is”, akiket nem szabad megsérteni az olyan szóhasználattal, mint a női higiéniai termék”.

szoroanyagok.jpg

A hiánypótló installáció értékét némileg csökkenti, hogy az egyetem aulájába nem egyszerű kívülállóknak bejutni – viszont láthatóan a célközönség, az egyetem hallgatói sem voltak elájulva a kiállítástól. A feedbackek céljára ott hagyott papírokon legalábbis olyasmik virítottak, hogy „Hagyjátok abba! Ez a biológiai működés, nem fogyatékosság!”, meg hogy „Ez hülyeség! Nem általános iskolában vagyunk!”

Valószínűleg a CEU-s hallgatók nem az ELTE-BTK-n végezték a művészetelméleti alapképzést, különben biztos nem vetemednének ilyen vaskalapos vélemények megfogalmazására.

Péterfy kollégának egyébként volt szerencséje több esztétika- és „kritikai kultúrakutatás”-kurzushoz is az említett intézményben, de még ilyen komoly előképzettséggel sem mert vállalkozni az alábbi kiállítási tárgyak esztétikai elemzésére.

stop_this.jpg

 

tampon.jpg

muveszet_2.jpg

muveszet.jpg

Az utóbbi képekről annyit lehet tudni, hogy egy Widening the Cycle című amerikai menstruációművészeti (!) kiállításról származnak. Biztos jó sokba került őket idehoznia az egyetemnek Gyuri bácsi pénzén, de láthatóan ez sem hatotta meg az aulában tébláboló hallgatókat, akik vagy tudomást sem vettek a kiállításról; vagy olyan arcot vágtak a láttán, mint Péterfy kolléga, amikor először meghallotta, hogy lesz egy ilyen. Bizonyára rossz hatással van a fejlett nyugatról érkezett hallgatókra a macsó, szexista budapesti közeg...

menstruator.jpg

És hogy segítsünk terjeszteni a meszidzset: a kiállításon osztogatott szórólap szerint ideje új, gender-semleges szavakat használnunk az olyan idejétmúlt kifejezések helyett, mint „nők”, „anyák” vagy „lányok”. A javaslat szerint a legjobb az lenne, ha a nőnemű egyedeket mostantól „menstruátornak” vagy „menstruációval rendelkező embereknek” neveznénk. Nem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy a menstruátor hallatán ne valami nőnemű terminátorra gondoljunk, aki mondjuk azt hajtogatja: „I'll be back. Every month.” Vagy valami ilyesmi. Kiváló South Park- vagy Family Guy-alapanyag lenne, na.

Sóhaj.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert így volt jó egyszer az szdsz-nek és így maradt.

Szegény Zsigmond és Péterfy. Önfeláldoztak a tájékoztatás oltárán.

( Ha jól értem, azt már nem szabad leírni, hogy tökön szúrták magukat.)

:-)

Na várjál, abban a főnéni egy pasas volt!

Non bináris transgender legyen a nevem, ha Gyuri bácsiéknál nem a nő lesz az új migráns. Ugye az eredeti célcsoport a kerítésen fennakadt, az üzletnek meg mennie kell tovább.

Hivatasos zavarkeltok ezek a genderbenderesek mind. Modern kommunistaknak is nevezhetnenk oket, sarkabol akarjak kiforditani az egesz emberiseget, betegek, na.

Ez a CEU kiállítás variáció ugyanarra a témára : a szabadságjogokra hivatkozva - ez mindig jól hangzik... - , teljes tetszőlegességet hirdetni . Obama budi-használati "forradalma" is ezt illusztrálja . Obama balfácánkodása azonban azt is szemlélteti , hogy nagyon hamar praktikusan derül ki az egész elképzelés abszurditása és veszélyessége / pl. kukkolók , exhibicionisták , perverzek stb hivatalos támogatással való helyzetbe hozása / . A nem teoretizáló közvélemény is csak röhög vagy háborog , ki ki vérmérséklete szerint .

Rosszul teremtette a Isten a világot. Az embert önmegtermékenyítőre kellett volna alkotnia. Akkor ez a sok visítás értelmét vesztette volna. (Találnának mást.)

(Tisztelt menstruátorok és sperminátorok!)

Kölyökkoromban nagyon szexi volt nekem ez a jó lengyel film, megnéztem de csak attól a résztől tetszett igazán amikor a főhősök halálra is elszántan kijutottak a felszínre ahol a sugárzás * félemetes 300K, felnéztek az égre és az egyik felkiáltott:

- Gólya!

* : A "K" mint sugárzási mértékegység nem Kelvina, hanem a félelmetes "Kuppenweiser" , feminista hazugság :)

Ámde csakis butuska ehelyt arlet, Ez csupán egy soros ellenes tőrdöfő cikkecske. S jó.


Példázatul hoznám neked mert neked szükségesnek látom, hogy az alábbi szkeccs zárópillanatában NEM dr.Mogács anyukája szól bele az eseményekbe:

https://www.youtube.com/watch?..


Kapisgálod?

A szomorú valóság az, hogy bolond csak bolondot tud uralni.

A szarral töltött tányérokkal új korszak kezdődött a képzőművészetben.
Képező művészet lett.
Ha az emberiség tűri, akkor teret hódít.
Mi lehet a cél?
Na, mi?
Hogy utáljuk az életünket!
Juszt sem!! Nekem egy rózsaszirom, egy fűszál, egy állat vakkantása, az ember szeretete az élet!
Az élet pedig szép, csak sok benne a munka. A dologtalan senki meg beleszarik a tányérba és eladja művészetként a hülyéknek.

Egy problémát nem lehet azzal megoldani , ha még nagyobb problémákat hozó ötleteket vetnek be .

Nem múlik el. Ezt finanszírozzák a "civilek".

Most is,

Odakint 300K a sugárzás és a menstruátorokon alig van valami védő fedőszövet! ;)

Az volt a baj, hogy az ilyen elmeháborodott liberálisokat még nem vertük agyon!

Az emberek nagyon sokáig csak nevettek az iylen idiótákon, de a német példa azt mutatja, hogy ha hagyjuk, hogy ezek ész nélkül osszák az ökörségeiket, akkor egyenesen leszünk lefejezve és felgyújtva.


Róma végnapjai ezek és itt a barbár horda, a muzulmánok, akik eltüntetik a beteges liberalizmust, ahogyan Róma is eltünt a barbár horák útjában.

Meg kell állítani a liberális őrjöngést! és bár a hátam mögé sem kívánom, de a legnagyobb problémánk éppen ez és ebből egyenlőre csak Orbán az egyedüli, aki kiutat mutat.

"hogy a nő méltóságát még inkább sárba tiporják."
Van a nőknek manapság méltósága?

Ma, amikor a hetven éves satrafák is húsz évesnek akarnak látszani?
Ma, amikor a kigyúrt kopaszok és maffiózók cicababái az ikonok?
Ma, amikor a hülye Timi kijelenti, hogy a nyálcsorgató vénembertől gyereket akar?
Ma, amikor meg sem hallja senki egy igazi anya és igazi nő hangját, hanem naponta döngölik a sárba a dologtalan, cicoma celebek?
Ma, amikor a fiatal , nyegle nőgyógyász úgy áll fel az orvosiban, hogy "megyek tojózni", a nővérek meg vele röhögnek?
Nézzünk már magunkba!
Minden lentről kezdődik.
El kellene gondolkodni a mai "trendi" kifejezéseken, a mai szabad szájúságon.
Ma kevés a valódi "hölgy", aki ki is meri kérni magának, ha megbántják a nőiességében.
Magyarországon sem különb a helyzet e téren, mint bármelyik bunkó, gazdag társadalmakban.

Istenem, Zokni!
A te butaságod azt rejti, hogy életedben nem láttál még hölgyet.

Most mit akarsz magyarázni a saját hülyeségeden kívül?
A hölgy nem menstruátor, a férfi nem sperminátor, hanem ember, akiknek életszakaszaik vannak és a szexualitásuk nem tartozik senkire, amíg ki nem teszik az ablakba.
Azok, akik a tányérba szarnak, azok keresik a nekik megfelelő felmentést a boldogtalan, embertelen életükre magyarázatként.
Erről van szó.

Nem kis teljesítmény a menstruációval is összehozni Orbán Viktort! Ez már tényleg súlyos agybaj! Vizsgáltasd meg magad orvossal, de mielőbb!!!!!!!!!!!!

Egyébként az egész cikkről az jut eszembe, hogy meddig lehet még a tudatos elmebajt előidéző irányba elmenni?

Lesz ő még ufó is.
Amilyen hülyék itt a Földön egyesek, nem is sokára.

"provokatív aktfotók, amelyek erotikus játszótérré változtatják New York utcáit. A Fucking New York sorozatának szereplői szexelnek az utcával, szívják, nyalják, dörzsölik, simogatják, izgatják – pont úgy, ahogy az ember azt a szeretőjével vagy önmagával teszi. Külön beállítási extra, hogy a járókelő (és maga a néző) automatikusan megkapja a kukkoló szerepét, ami pluszban megdobja az izgalmi görbét."
Ha bárki azt gondolja, hogy pl. Conchita Wurst kitalálói, a Fucking New York sorozat készítői, ill. a CEU menstruátor-projekt létrehozói bármiféle kapcsolatban állnak a háttérhatalommal, az nem igaz.
Csupán véletlen egybeesésekről van szó, semmi közük a rotschildoláshoz.
Mint ahogyan a migránsáradásnak sincs.

Nem venném a szívemre, ha mindezen felismerés okán neurotikus problémáid támadnának.
Nem fognak, már csak azért sem, mert nálam egészebben átlátod a folyamatokat, csak megjátszod magad.
De: sajnos, ez a magatartásotok a klímakatasztrófát (pl.) nem gátolja, hanem tolja egyre közelebb...

Ha komolyan Simone de Beauvoir-t és hasonlókat tekinted hiteles mértékadódnak, saját és családod érdekében próbáld ezt törölni.
És még egyszer: minden hasonlót is.
Bár: semmi jogom, hogy beleavatkozzak magánügyedbe, és nem is így szánom.
De: miért halnál meg egykoron hamisságok rabjaként, nem igaz?
És itt jön az egyéni érdekem: a hamisak rontják meg a földet, ergo: nekem az jó, ha eggyel kevesebb van közülük.
Nem akarlak sérteni, ezért: üdv.

Minden fehér férfi: potenciális fasiszta, rasszista és antiszemita.
A szőke, kék szemű különösen és effektíve.

Nálam is - nemcsak mai teljesítménye alapján - feltétlenül dobogós helyen áll.

T. catalina9!
Ezt be kellene fejezni.
Ez egyszerűen az irracionalitáson annyival túl van, hogy emberi szóval leírni sem lehet.
Akkor miért idézel, nemlétezőt?

Válaszok:
Morgen | 2016. május 27. 18:38

Ki lehet az a tíz, akinek tetszik? Megírhatná az indokait:-)))

Nincs min vitázni. Az emberiség éppen a gyalogsági ásóval van elfoglalva. Ássa a saját sírját.
Ha 200 év múlva lenne módunk megtekinteni a Föld lakosságának összetételét, látnánk, hogy fehér ember csak az "irányító toronyban" volna, vagy ott sem.
Az önmegsemmisítés folyamata most fog felgyorsulni.
Sokan vagyunk a Földön, a mássággal akár kihagyható egy háború is egyesek szerint.
Csakhogy: Mi lesz, ha egyszer a "mások" lesznek többen?

Dehogynem lehet cáfolni, és nem csak hit alapján. igazából a gender a hitalapú.
LÁsd pl.:
http://mandiner.blog.hu/2010/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés