Kétórás beszédben értékelte első évét Janiczak Dávid, Ózd polgármestere

2015. november 9. 23:29

A jobbikos városvezető többek közt a munkahelyteremtésről és a közbiztonságról beszélt, és köszönetet mondott a közmunkásoknak.

November 6-án, pénteken Janiczak Dávid, a Jobbik ózdi polgármestere évértékelő beszédet tartott, amiben a 2014. november 9-i, megismételt önkormányzati választás óta eltelt időszakot értékelte – a kétórás beszéd az N1TV felvételén látható.

„A városvezetésnek először alapoznia kellett. Az építkezés ugyanis nem azzal kezdődik, hogy felhúzzuk a falakat, aztán majd egy-két év múlva nézzük rajta a repedéseket, és félünk, hogy összedől-e a ház, vagy sem. Meg kell alapozni minden egyes lépést. Ennek az alapozásnak a lépéseként ahol szükséges volt, szerkezeti változásokat eszközöltünk. Rendeleteket is kellett alkotnunk, amelyek a rend irányába mozdítják a város működését” - idézte fel a kezdeteket Janiczak, olvasható az Ózd.hu oldalon.

Közfoglalkoztatás, munkahelyteremtés, idegenforgalom

Ózd polgármestere ezt követően kifejtette, hogy igyekeztek egy új politikai kultúrát meghonosítani a városban, amelynek fontos eleme a lakosság rendszeres és folyamatos tájékoztatása. Janiczak Dávid előadása folytatásában témakörökre bontva ismertette a legfontosabb változásokat. Így kitért többek közt az intézmények szerkezeti átalakítására, elmondta, miért volt szükség a Városi Rendészet, a városüzemeltetés és a sportintézmények átszervezésére. Külön fejezetben foglalkozott a rendeletekkel, kiemelve, hogy az országos érdeklődést kiváltó lakásrendelet is a rendteremtést szolgálja, nem pedig a megkülönböztetést, vagy kirekesztést.

A közbiztonságot érintve a bűncselekmények számának csökkenéséről, az intézkedések számának növekedéséről számolt be, és ismertette a hatósági bejárások eredményeit is. A munkahelyteremtésre, annak lehetőségeire és a közfoglalkoztatás szerepére is figyelmet fordított előadásában. A megvalósult fejlesztéseket, illetve az elnyert börtönépítési pályázatot követően felvázolta a jövőbeli célokat is. A polgármester szerint a város fellendítésében a mezőgazdaság és a ráépülő feldolgozóipar mellett az idegenforgalomnak is nagy jelentősége lehet.

Skanzen és extrém park

„Talán csak önmagában a skanzenért sem jönnek el a városba, és talán csak az extrém parkért sem jönnek el a városba. Ha viszont ezeket összeépítjük, és kínálunk egy olyan idegenforgalmi programcsomagot az ide érkezőknek, amelynek köszönhetően napokat tölthetnek el Ózdon aktívan, akkor be tudjuk indítani a turizmust, ami közvetetten rengeteg munkalehetőséget jelent majd” - mondta Janiczak, aki beszéde végén külön is megköszönte a közmunkások munkáját.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/93748

Ajánljuk még a témában