TTIP: Schiffer szerint hazaárulást követett el a Fidesz, az MSZP és a DK

2015. július 9. 12:25
AZ LMP társelnöke szerint összenőtt, ami összetartozik, az európai szociáldemokraták és néppártiak továbbra is kiszolgálják a nemzetközi nagytőke érdekeit. Schiffer András úgy látja: azzal, hogy az európai-amerikai szabadkereskedelmi egyezményről zajló tárgyalások folytatása mellett foglalt, a Fidesz, az MSZP és a DK is hazaárulást követett el.

Az LMP szerint a paksi bővítéshez hasonló hazaárulást követett el a Fidesz, az MSZP és a DK szerdán azzal, hogy az Európai Parlamentben az európai-amerikai szabadkereskedelmi egyezményről zajló tárgyalások folytatása mellett foglaltak állást. Erről Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője beszélt csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. „Összenőtt, ami összetartozik, az európai szociáldemokraták és néppártiak továbbra is kiszolgálják a nemzetközi nagytőke érdekeit” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, a tervezett egyezmény teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel. A megállapodás létrejöttével ugyanis a magyar mezőgazdaság exportjának „reszeltek”, a tejtermelők és családi gazdálkodók ugyanis kiszorulnának az európai piacokról – fejtette ki az LMP társelnöke, aki szerint az egyezmény bebetonozná, hogy Magyarország csak összeszerelő ország lehet.

Schiffer András kitért arra is, hogy álláspontjuk szerint a munkavállalók is rosszabbul járnának az európai-amerikai megállapodással, hiszen az Egyesült Államok mindössze kettőt ratifikált a nyolc nagy nemzetközi munkajogi egyezményből. Ráadásul az egyezmény életbe léptetésével összefüggésben az is felmerülhet, hogy az EU feloldja a génmódosított növényekre vonatkozó tilalmat – mondta. Az LMP mindezek miatt úgy látja, a tervezett megállapodás ellentétes a magyar emberek, valamint a környezeti szempontok és a jövő nemzedékek érdekeivel, így az egyezményről szól tárgyalásokat azonnal le kell állítani. Schiffer András aláhúzta, a kérdés súlya miatt az ügyben Orbán Viktor miniszterelnöknek is állást kell foglalnia.

Az ellenzéki politikus bírálta az Egyesült Államokat is, szerinte ugyanis miközben Magyarországot demokráciából és átláthatóságból oktatja, addig a szabadkereskedelmi tárgyalások részleteit az „Orbán-Putyin paktumhoz” hasonlóan harminc évre titkosították.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schiffer nem ostoba.Egy Jobbik LMP koalíció nem is volna rossz 2018-ban

Schiffernek ebben tökéletesen igaza van. A Fideszt mélyrepülését megállította a migrációs szülte magas labda, amit le is ütöttek, de ezt is csak fél kézzel, sok a szöveg, érdemi lépés semmi.

Az emberek elégedetlenek azzal, hogy nem épül a kerítés, a táborokba ki-be járkálhatnak a bevándorlók, semmit sem tettek a határőrség felállítása érdekében. vagyis megint rezeg a léc.

A Fidesz, TTIP kapcsán várható lakáj magtartását előre vetítette Mikola több nyilatkozata is. A Fidesz le fog feküdni az amerikai érdekeknek, megveszik őket. Amennyiben aláírják a TTIP megállapodást, elveszítik a 2018-as választásokat. Ezt előre lehet borítékolni. Véres kardot hordozhatnak körbe az országban, tele plakátolhatják az országot az eredményeikkel - amik tényszerűen vannak - , de a TTIP felülír mindent. Ott lökhetik az országot végleg a szakadékba. A választók meg őket.

Az, hogy az MSZP és a DK a nagytőke kiszolgálója, az eddig sem volt titok. Viszont a TTIP kapcsán a Fidesz egy olyan pályára léphet, amelyen végleg elbukhat. A Fidesz elárulta a nemzeti érdekeket a románok uniós csatlakozásakor, olvasatlanul támogatta a lisszaboni szerződést. Valakik fogják Orbán kezét...én az angolokra tippelek.

Mért volna komolytalan? Fel tudják ismerni az ország érdekeit, amiben meg nem értenek egyet,jól ellensúlyoznák egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés