Ha Károlyi, akkor leöntés − Ilyen ország pedig nincs CDIII.

2014. augusztus 22. 14:09

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Vörös festékkel öntötték le Károlyi szobrát Fóton. Csak ez nem Mihályt, hanem az Újpestet megalapító, Fótot felvirágoztató, '48-as honvédséget megsegítő Károlyi Istvánt ábrázolja. Oda is van írva.

 

Vörös festékkel öntötték le Károlyi szobrát Fóton. A szobrot tegnapelőtt, augusztus 20-án állították fel − írja az Index.

A szoborrongálás politikai oldalaktól független magyar hagyomány. E hagyomány ismeretében feltehető, hogy a fóti vandálkodás elkövetői nyilván Károlyi Mihálynak képzelhették az alig két napja felállított szobrot. A nem csekély bibi ott van, hogy a szobor nem ám a mérsékelt politikai tehetségű vörös grófot ábrázolja − már nem mintha az ő szobrának leöntése ne lenne vandalizmus −; hanem a főúri família egy másik tagját, az 1797 és 1881 között élt Károlyi Istvánt. Ez egyébként oda is van írva nagy betűkkel a szobor talapzatára, csak ennek értelmezéséhez, úgy tűnik, olvasni is tudni kellene.

Ezen Károlyi gróf nevéhez olyan cselekedetek fűződnek, mint Újpest megalapítása; a Magyar Tudós Társaság megalakulásának 20 ezer korabeli forinttal való támogatása; az Országos Magyar Gazdasági Egyesület megalapításában való részvétel; 1848-ban nemzetőrök oktatása, lovak ajándékozása a honvéd seregnek; a fóti Károlyi-kastélynak, könyvtárának, parkjának és a település híres templomának a felépítése; majd a kiegyezés után Pest vármegye örökös főispánsága, haláláig. Tevékenysége, életműve elismeréséül Szent István Renddel tüntették ki.

Csupa vállalhatatlan, elítélendő tett, vörös festékkel leöntendő emlékezet.

Itt tartunk a süllyedésben.

Ti szerencsétlen, fogalmatlan, ostoba, vandál prolik.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

simán lehet erre a Károlyira is indítékot találnia a söpredéknek, hiszen teljes vallásszabadságot biztosított, és lehetővé tette a zsidók letelepedését, ami Pesten akkor nem volt lehetséges.

Tehát gyakorlatilag ez a Károlyi hozta a nyakunkra a cionista mételyt.

Látod, milyen egyszerű. 3 lépésből bárkiről bebizonyítom, hogy cionista :)

ügyes ötlet a másik oldal szélsőséges idiótájára kenni a szart

Talán igazad is lehetne a proli jelzőként való alkalmazással, ha közben a köznyelvben nem változott volna meg a jelentése. Korábban a proletár rövidítése volt és munkásembert jelentett.

Ma köznyelvben jelzőként használva: közönséges, igénytelen, bárdolatlan, gázos...

"Ha Károlyi, akkor leöntés"

Szerencse, hogy nem beöntés.

na, mondtam én, hogy a jobbikról is a zsidók tehetnek

Ilyen az, ha átkozott lesz egy család...

róla a legegyszerűbb. A csaja zsidó volt, a "holokamut" meg azért találta ki, hogy utána megsajnálják a népét, és ajándékozzanak neki egy országot, nyomorba döntve egy csomó palesztint. A cionizmus legfőbb célkitűzése a zsidók szent földjének visszaszerzése volt. Hitler hozzájárult ennek eléréséhez. Na?

A gond ezzel csak az, hogy csak a mandin legalább 10 nicket meg tudnék nevezni, akik ehhez hasonlókat teljesen komolyan vesznek és meggyőződéssel vallanak.

az előbbi platonovnak ment

Daneil Péter vagy egy utánzó...mert így már mindenki az eőbbire gondol...

de minek leönteni egy szobrot, öntsön le egy politikust, az poénosabb

Csodálatos, ahogy egy laza vállrándítással lépsz túl rajta, hogy a magadfajta lumpenprolik meggyalázzák egy olyan ember emlékét, akinek a seggéig nem érsz fel. Vannak, akik tesznek, tettek ezért az országért, és vagytok ti, a magatokat többségnek képzelő utolsó csürhe.

Írnám, hogy szégyelld magad, de nem az a típus vagy.

Itt anyázzátok egymást az áldániellel, miközben pontosan ugyanaz a csőcselék vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés