Nem gyarmat

Az orosz nagykövetség előtt tüntetett az Együtt-PM

2014. március 2. 17:35
Ukrajna nem gyarmat! címmel tart tüntetést vasárnap délután az Együtt-PM az orosz nagykövetség előtt. A párt Ukrajna területi integritása és az ukrán szabadság mellett tüntet. A tiltakozó akción Bajnai Gordon azt mondta, ebben az ügyben félre kell tenni, hogy Magyarországon választási kampány folyik.

Ukrajna nem gyarmat! címmel tartott gyertyás megemlékezést és tüntetést az Együtt-PM pártszövetség az orosz nagykövetség előtt vasárnap. A tüntetők az Ukrajna területi integritását és az ukrán szabadságot sértő Krím-félszigeti orosz akciók ellen tiltakoznak. A rendezvényen felszólalt Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014 pártelnöke.

A beszédéhez megafont használó Bajnai Gordon azt mondta, Ukrajna nehéz helyzetben van, és ilyenkor elkél a szolidaritás. Hozzátette, az ország az elmúlt hetekben saját demokráciájáért és saját korrupt elitje ellen küzdött, most pedig külső agresszióval néz szembe, mert az ország „területét idegen csapatok tapodják”. Kijelentette: Oroszország megsérti egy európai ország területi függetlenségét, miközben szembemegy nemzetközi szervezetekben vállalt kötelezettségeivel.

Az Együtt-PM vezetője az orosz kormánytól azt követelte, hogy csapatait haladéktalanul vonja vissza Ukrajna területéről és Oroszország valós érdekeit a nemzetközi szervezeteken, az ENSZ-en vagy az EBESZ-en keresztül érvényesítse.

A volt miniszterelnök az ukrán parlamenttől és kormánytól ugyanakkor azt kérte, hogy fokozottan figyeljenek a kisebbségek jogaira. A magyar kabinethez azzal fordult, hogy kezdjen egyeztetéseket az itthoni ellenzékkel, illetve civil szervezetekkel. Egyúttal arra is felszólította a magyar kormányt, hogy haladéktalanul álljon ki Ukrajna függetlensége, területi egysége és az ott élő magyar kisebbség mellett.

Bajnai Gordon azt mondta, ebben az ügyben félre kell tenni, hogy Magyarországon választási kampány folyik. Sürgette, hogy az ukrán válság ügyében a kormány „hagyja abba a sunnyogást, a lapítást, az érdekből való hallgatást”, és ehelyett álljon ki Magyarország erkölcsi elvei mellett.

Követelésként fogalmazta meg, hogy a kabinet mutassa be, milyen az ország biztonsági helyzete, mert hetek, hónapok óta keringenek hírek arról, hogy a rezsihazugság érdekében kiürítik a gáztározókat”, és nem lehet tudni, hány hétre elegendő az azokban felhalmozott tartalék.

Véleménye szerint Magyarország kezében is van nyomásgyakorlási eszköz, ezért – mint mondta – a kormány kezdjen egyeztetéseket az ellenzékkel arról, hogy amíg orosz katonák tapodják Ukrajna földjét” a paksi megállapodást felfüggesztettnek tekintik. Arra is felszólította a kabinetet, hogy egyúttal minden tárgyalást függesszen fel a paksi bővítésre szánt háromezer milliárd forintos hitelről.

Ezekben a kérdésekben a leggyorsabban nemzeti megállapodást kell kötni – jelentette ki. Az Együtt-PM vezetője arról is beszélt, hogy fennáll egy új hidegháború és egy új vasfüggöny veszélye. Szavai szerint a kormány évek óta készíti elő azt, hogy Magyarországot az orosz érdekszférába vontassa vissza”. A politikus közölte: az április 6-i választás arról is szól, hogy Magyarország szovjet utódállam lesz-e, egyfajta Orbánisztán”, vagy pedig szabad, független, demokratikus, gyarapodó európai ország.

A demonstráció előtt a résztvevők Bajnai Gordon és Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke segítségével a nagykövetség előtti úttesten mécsesekből kirakták az Ukrajna feliratot; a mécseseket a volt miniszterelnök beszéde után meggyújtották.

A néhány száz résztvevő között feltűnt Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, Scheiring Gábor és Szilágyi Péter, a PM két politikusa, Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke és Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bajnainak is keményen meg kell dolgoznia az amerikai pénzekért.

De azért eszembe jut egy édes kis történet, egy tiltakozás, még a vietnami háború idejéből. A különböző budapesti egyetemek hallgatói számára szerveztek egy béke felvonulást, a BM elől indultunk, s mentünk át a Petőfi hídon, s hangosan kiabáltuk, hogy: " Ki a gyilkos? Nixon!".

Ha most szerveznék, akkor Nixon helyére biztosan Putyin kerülne. Így változik a gyarmaton élők élete.

LOL

Akkor a libainkvizitor összevonja a szemöldökét és hazamegy kimosni az alsóneműjét?

Amerikai távirat.

Igyekezettek. STOP
A lé megy. STOP
A libák erősebben gágogjanak. STOP
Több lé csak így lesz. STOP
Több csel, több lé. STOP

"Igazán odaláncolhatnák magukat a kerítéshez." és a kulcsot meg eldobhatnák.

Ezzel a víz témával úgy vagyok, hogy a piszkos vízből a kevés is sok.

Vajon az erkélyre felmásznak?

Ne felejtsenek el sárgarépát magukkal vinni.

Ez az első tüntetés az Együtt-PM-től az orosz nagykövetség előtt, hogy tartsák tiszteletben az Ukrán integritást.


A második tünetés az Együtt-PM-től az ukrán nagykövetség előtt lessz, hogy tartsák tiszteletben a kárpátaljai magyarok jogait.

"Gordon ön hol volt mikor Afganisztán, Irak stb usa gyarmat lett???"

A libapénzt kereste.

"Kapusok gyöngye valahogy ide a Fullánk utcába még nem jöttél megmondani a frankót!?"

Félti az orrát.

Most is úgy vannak harmincan, hogy 10 orzó-védő veszi körül.

"30 éve" Viccelsz?

Így énekli 2009 ben az Internacionálét Kádár pártja
Második szólamot énekli; Bajnai Gordon

http://www.youtube.com/watch?v..

Válaszok:
Berecskereki | 2014. március 2. 19:01

JUt eszembe.

Vajon a követségnél is elénekli az internacionálét?

Harmadikkal? Az miről lessz?

LOL

A Jereváni rádió szerint s műtöt már elő is készítették.

Kaméleonok, Gyurcsánnyal az élen.

Gyurcsány napló

"Március 1.: Ma befejeződik a Putyin-látogatás. (…) Ma, miután befejeződik a hivatalos program, Putyin elnök nálunk ebédel a lakásunkon.
2.: Munka után sztorizgattunk Putyin elnökkel – mint ahogy ezt teszik mások is –, történeteket mesélve ismerősökről és ismeretlenekről, közel- és régmúltról. A kívülről szigorúnak és keménynek tűnő elnök sok mosollyal, helyenként nevetéssel kísért történetei minket is jól elszórakoztattak. Dolgoztunk is, persze: az illetékes minisztereket a következő hetekben elküldöm Moszkvába, hogy folytassák a tárgyalásokat a gázvezetékről és a logisztikai központ építéséről. Mikor lekísértem és elbúcsúztam tőle, a kézfogást követően gyorsan megölelt, úgy, ahogy ezt az európai politikusok többségével tesszük, hiszen velük évente négyszer, ötször találkozunk. De Putyin elnöknek ez volt az első ilyen gesztusa. Jólesett."
http://mno.hu/migr_1834/bizony..

Toto arcon nyalta Putyint

Ezt a szenzációs hírt megintcsak Gyurcsány Ferenc blogjából tudtuk meg. Hazavitték Putyint, Totó kutya meg arcon nyalta, de az elnök jól tűrte, mert neki is van három labradorja. Talán ennek hatására a miniszterelnök mondataiban uralkodói gesztusokra bukkantunk.
http://www.ma.hu/tart/rcikk/l/..

Inkább az új ukrán vezetés ellen kellett volna akik semmibe veszik sok sok nemzetiség jogait a nyelvtörvénnyel!!!!

Mubarak ::D? Szir barát volt...

Nem lehet ma könnyű hazaáruló szocinak lenni..

Az egész Kelet-Európa gyarmat, Magyarországot beleértve. Egy régió, ahol el lehet adni a szemetet, a helyi ipar és mezőgazdaság tönkretétele után. Ahonnan el lehet szipkázni a szürkeállományt, a szakembereket, ahova vissza lehet paterolni a cigányokat. Ahol meg lehet szabni hány szőlőtőkét és akácfát kell kivágni stb stb. Ebben a folyamatban a szocik voltak a főbűnösök!

Ukrajna annyiban különbözik, hogy a jelenlevő orosz/ellentétes birodalmi érdekeltség okán ez nem megy annyira simán.

Gordonka!

Az oroszok 42-ig a Krimi Autonom Köztársaság területén tapossák az ukrán földet.

Nyugi Katonai támaszpontjuk van ott, sőt Flottájuk is a Fekete Tengeren-

Hogy azután mi lesz azt nem lehet tudni, mivel addigra akár egy független ország is lehet elszakadva Ukrajnától. Pl mint Koszovo és sok más hasonló ország.

A végén elénekelték a szovjet himnuszt?

Putyin úgy beijedt a libástól, hogy mosatnia kellett a fehérneműt.

Ez a bohóc kalandor már sehol sem fér a bőrében?

A magyaroknak nincsenek Barátai. Érdekei vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés