Fidelitas: Az Amnesty International lépjen fel Bajnai internetes játéka ellen!

2013. október 14. 17:16

„Bajnai Gordon gyűlöletkeltő internetes játéka” elleni fellépésre sürgeti az Amnesty Internationalt a Fidelitas. A szervezet szerint autók gázolnak el romákat a játékban.

A Fidesz ifjúsági társszervezete arra kéri az Amnesty International (AI) jogvédő szervezetet, hogy azonnal lépjen fel az Együtt-PM szövetséget vezető „Bajnai Gordon gyűlöletkeltő internetes játéka” ellen. A Fidelitas országos elnöksége az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy az Együtt 2014 pár napja olyan online alkalmazást tett közzé, amelyben autók gázolnak el romákat a forgalmas úton, és amely kollektív módon megvesztegethetőnek bélyegzi a magyarországi cigányságot. A játékban egyébként nem szerepelnek romák. Egy fideszes aktivistával egy semleges kinézetű, szürke figurát kell átkísérni az úton.

A Fidesz ifjúsági társszervezete enenk ellenére nem érti, hogy „a szabadságjogokra máskor hiperérzékeny” AI budapesti szervezete miért „lapult” eddig. „Csak remélni tudjuk, hogy sokat hangoztatott elveiket nem írják felül a napi pártpolitikai szempontok. A Bajnai-játék ügyében való további hallgatásuk ennek bizonyítéka lenne” – fogalmazott a Fidelitas-elnökség.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/59054

Ajánljuk még a témában