Soltész szerint egész Európa jövője múlik a magzatvédelmen

2012. szeptember 27. 17:35

Nem kíván változtatni az első Orbán-kormány idején elfogadott abortuszszabályozáson a kormány – reagált Selmeczi Gabriella az MSZP szóvivőjének felszólalására. Soltész Miklós csütörtökön, a magzati élet védelméért szervezett európai polgári kezdeményezése kapcsán szintén „a magzat, az élet és a házasság védelme” mellett állt ki.

Jelenleg is az első Orbán-kormány idején elfogadott abortuszszabályozás van életben, és ezen nem is kívánnak változtatni – reagált Selmeczi Gabriella az MSZP szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kormos Kata, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: A Fidesz egyre agresszívabban „befurakszik” a hálószobákba is, hiszen a magzatvédelem alkotmányba emelésével „folyamatosan lebegtetik” az abortusz tilalmát. A Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella közleményében feltette a kérdést: hol volt Kormos Kata akkor, amikor az MSZP szűkítette a családi adókedvezményt, vagy amikor 20 százalékról 25 százalékra emelte az áfa mértékét?

Csütörtökön emellett bejelentették: Magyarországon is elindul október 15-én a magzati élet védelméért szervezett európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Carlo Casini, az Európai Parlament néppárti képviselője a húsz tagország életvédő szervezetei által elindított kezdeményezés céljaként kiemelte: a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz és az integritáshoz való jog az Európai Unió illetékességébe tartozó ügyekben. Carlo Casini hangsúlyozta, több mint egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni mind a huszonhét tagállamban, hogy a „sokak hangja” elérjen az unióig.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Szegeden úgy fogalmazott: „Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa jövője múlik azon, hogy a magzatot, az életet és a házasságot védjük”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/41841

Ajánljuk még a témában