„Ezt a vakságot nem tudom megbocsájtani az ellenzéknek” – kíméletlenül nekiment Gyurcsányéknak Kéri László az ATV-ben

2024. január 16. 05:57

A politológus hangsúlyozta, ha az ellenzék elveszít több budapesti kerületet és nagyvárost, akkor „borítékolható a ’26-os, még nagyobb veresége”.

2024. január 16. 05:57

Kéri László volt az ATV hétfőn debütáló, Voks című választási műsorának első vendége. A politológus így vélekedett arról, hogy 2024-ben egy napon tartják az EP- és az önkormányzati választásokat: „A Fidesz összeterelte az ellenzéket olyan állapotba, ahol ez még a legkevésbé sem alkalmas az együttműködés kifejezésére, ezért az ellenzéki pártok egyszerre versenytársak és egyszerre együttműködésre ítéltek”.

A szakértő nem gondolja, hogy az EP-választáson az összes magyar ellenzéki párt mandátumot szerezne. Kéri szerint egyértelmű, hogy az ellenzéknek az önkormányzati választás bír nagyobb téttel. „Ha az ellenzék most elveszít több budapesti kerületet és nagyvárost, akkor borítékolható a ’26-os, még nagyobb veresége” – fogalmazott a politológus, majd hozzátette: a legtöbb helyen az ellenzéki jelölt „rá fog szorulni” a többi ellenzéki párt támogatására.

„Ezt a vakságot nem tudom megbocsájtani az ellenzéknek” – hangsúlyozta az elemző azután, hogy a műsorvezető megemlítette, több helyen nyoma sem látszik az ellenzéki együttműködésnek. A fővárosról Kéri azt mondta, hogy ezek a külön-külön „nem nagyon életképes” pártok presztízsharcot vívnak, amit kifejezetten nevetségesnek tart.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2024. január 16. 16:21
Az ellenzék nem vak!!! Ennyi van a tarsolyukban:-))))))
istvanpeter
2024. január 16. 14:43
A "prolihisztor" megest megmondta!
zakar zoltán béla
2024. január 16. 13:47
Láttame -hallottam, förtelmes volt a sok tévét megjárt áruló GyÖNGYIKE és e sortudós sematikus p árbeszéde.
nempolitizalok-0
2024. január 16. 13:32 Szerkesztve
"szakértő" Kéri nem szakértő. Egy szakértő nem mond olyat, hogy a fidesz terelte össze az ellenzéki pártokat, hiszen nyilvánvaló hazugság. A valóság az, hogy a 2002-2010 közötti tapasztalatok okán nem szavaznak az ellenzéki pártokra elegen, így azok kénytelenek összeállni, hogy optimalizálják a szavazatokat. Kéri nyilván nem ostobaságból nem ismeri ezt fel, hanem azért mert ezzel azt is kimondaná, hogy az ellenzék kormányon nagyon komolyan elvesztette a választók bizalmát és ebben nagy szerepe volt a Kéri-féle megélhetési "szakértőknek" is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!