Lengyel lap: A lengyel–magyar barátság napja nem fikció

2023. április 24. 12:03

„Soha nem hagytuk cserben egymást a múltban, és remélhetőleg a jövőben is így fogunk tenni” – zárták gondolataikat a Wpolityce szerzői.

2023. április 24. 12:03
null

A két szerző, Molnár Imre és Grzegorz Lubczyk cikkükben arra utaltak, hogy 1939 szeptemberében senki sem viselkedett olyan tisztességesen és bátran a lengyelekkel, mint a magyarok – számolt be róla a Wpolityce.

Magyarország nem engedte, hogy Hitler délről támadja Lengyelországot,

Teleki miniszterelnök pedig határozottan védte a lengyeleket.

Az igaz, hogy a lengyelek és a magyarok Putyin Ukrajna elleni fegyveres agressziója kapcsán másként viszonyulnak ehhez a háborúhoz, ami sajnos árnyékot vetett Varsó és Budapest hivatalos kapcsolatára, de az nem igaz, hogy Lengyelország és Magyarország egymással szemben állna.

Magyarország is több százezer menekültet fogadott be Ukrajnából,

ezzel történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta végre a függetlenségüket védelmező ukránok támogatása miatt. Ez a háború azonban nem törölheti el a lengyel–magyar barátság és testvériség több évszázados közös történetét.

„Soha nem hagytuk cserben egymást a múltban, és remélhetőleg a jövőben is így fogunk tenni” – zárták gondolataikat a szerzők.

***

Nyitókép forrása: Wikipedia

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. április 24. 14:07
Az emberiseg jövője 1 usai polgárháborún fordul meg. Amennyiben a deep state zsidait sikerül(ne) eliminálni-eljöhetne a béke és az "ujkor".
mars-lakó
2023. április 24. 13:54
Aki mindenkit utál (ön így jellemzi a "mélymagyarokat"), az eleve nem lehet magyar. Ön a "mélymagyar": "magyarként" mélységesen nincs tisztában tisztában azzal, hogy magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás kérdése, és úgy tűnik, azt sem tudja, magyarként mit kell felvállalni...
Tommaso
2023. április 24. 13:50
„Soha nem hagytuk cserben egymást a múltban, és remélhetőleg a jövőben is így fogunk tenni. Csak az oroszcsicska Orban bukását kell kibekkelnünk” – zárták gondolataikat a Wpolityce szerzői.
flesh ripper
2023. április 24. 13:02
Nos, lengyelek, fel van adva nektek a lecke. Nagyon aggaszt, hogy újabban a kedvenc és legnépszerűbb sport a lengyeleknél: punch down poland https://www.youtube.com/results?search_query=punch+down+poland
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!