Egész nap mérnek az utakon

2018. május 14. 07:53

Egész napos sebesség-ellenőrzést tart a rendőrség.

2018. május 14. 07:53

Ma reggel 6 órától kedden 6 óráig 24 órás sebesség-ellenőrzést hajt végre a rendőrség; kijelölték a Speedmarathon elnevezésű akció helyszíneit –
közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.

Az akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva hajtják végre - olvasható a közleményben.

A lehetséges helyszínekre sok állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat. A javaslatot tevők közül a rendőrség tíz-tíz embert meghív a helyszínekre.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2018. május 14. 14:28
Ha netán a közlekedésbiztonság is célja lenne ezeknek a rendőrségi akcióknak, akkor a cammogókat, tétovázókat, indokolatlanul lassan haladókat, stb, is ellenőrizni és bírságolni kellene. Ez is veszélyes! Engem nem zavarnak a gyorsan hajtók mert megelőz aztán nem látom többet, de a tétovázó, indokolatlanul lassan haladót hosszan kell elszenvednem. Eddig még csak egyszer tapasztaltam, hogy a rendőr leállított egy ilyen cammogót, de ekkorra már 3 km hosszú sor gyűlt fel mögötte. Temérdek ember frusztrálódott egy miatt. A feszültség persze tovább érlelődött bennük, amit tovább is adtak később a a közlekedés többi résztvevőinek. Ebből lesznek később a balesetek. Az abszolút gyorshajtás szerintem nem veszélyes, de jól lehet bírságolni, ezért ezek az akciók. A relatív gyorshajtás igen, de azt meg nem lehet mérni. A balesetek zöme pedig ezek miatt alakul ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!