A Jobbik és az Liberálisok elutasítja az államháztartási törvény módosítását

2016. március 16. 13:35

Nem fogja megszavazni az államháztartási törvény módosítását a Liberálisok, közölte Fodor Gábor, a párt elnöke. A politikus a 19. századi rendeleti úton történő kormányzáshoz hasonlította az intézkedést. Hegedűs Lorántné, a Jobbik parlamenti képviselője kisstílű, gyáva, gyenge indítványnak nevezte a módosítási javaslatot, és kijelentette: a Jobbik is ragaszkodik a jelenlegi szabályozáshoz.

2016. március 16. 13:35

A Magyar Liberális Párt elnöke úgy véli, hogy a kormány a parlamentarizmus felszámolására készül az államháztartásról szóló törvény javasolt módosításával. Fodor Gábor szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján teljes egészében elfogadhatatlannak nevezte, hogy a jövőben a kabinet rendeleti úton megváltoztathatna bármely költségvetési döntést. A független képviselő jelezte, hogy nem fogja megszavazni a jogszabályt.

Ezzel a törvénnyel a kabinet visszakanyarodik a 19. századhoz, ugyanis 1848-ban a magyar szabadság hősei többek között a rendeleti úton történő kormányzás ellen is felemelték a szavukat – értékelt Fodor Gábor.

Jobbik: A padlás lesöpréséről van szó

A Jobbik is elutasítja az államháztartásról szóló törvény javasolt módosítását. Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a rendeleti kormányzás újabb fejezeteként hivatkozott a parlament előtt lévő javaslatra, amely szerinte korlátlan kötelezettségvállalást tenne lehetővé a kormánynak a rendkívüli tartalék terhére.

Kisstílű, gyáva és gyenge indítványnak minősítette az előterjesztést, kifejtve: a kormány nem meri felvállalni a parlamenti vitákat, és a valódi célja szerinte a költségvetési lyukak betömködése. A jobbikos politikus azt is mondta: a hónapról hónapra képződő maradványt eddig is fel lehetett használni, szerinte inkább a „padlás lesöpréséről” van szó, a kormány előre elköltene összegeket és megkötné egy következő kabinet kezét. Hegedűs Lorántné kijelentette: ragaszkodnak a jelenlegi szabályozáshoz.

Az ellenzéki képviselő szóvá tette, hogy a benyújtott javaslat szerint „utólag papíroznák le”, hogy a szaktárcák mire költenek több pénzt, ezért módosító javaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy ne Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tudja meg utoljára, hogy a kormány mit mire kíván elkölteni.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. március 16. 23:49
Akik farkast kiáltanak… http://mediavadasz.info/akik-farkast-kialtanak/
kjkj945
2016. március 16. 15:14
""az Liberálisok"" És a liberálisok mit t esznek?
választópolgár
2016. március 16. 15:06
Kik azok a "liberálisok"? fodor gabriella egyszemélyes "pártja"?
BPasternak
2016. március 16. 14:01
Összenő, ami összetartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!