Magyar Péter titokban készített felvétele és a kettős mérce

2024. április 04. 16:34

Ha a baloldalról derül ki valami, nem számítanak a felvételen elhangzottak, azok manipuláltak, propagandasajtóból származnak, állították Városháza-gate főszereplői. Ha azonban Magyar Péter nyilvánosságra hozott felvételét nézzük, ellenzékiek szerint a kontextusból kiragadott percek is döntő erejűnek bizonyulnak. Itt az újabb kettős mérce.

2024. április 04. 16:34
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Juhász Péter, Gulyás Balázs, Tétényi Éva, Sándor Mária, Pukli István, Horváth András, Simicska Lajos, Gémesi György, Pálinkás József, Márki-Zay Péter, Törley Katalin és Pankotai Lili után kétség sem fér hozzá, a politikai babérokra törő Magyar Péternek szintén sikerült berobbannia a közéletbe.

HZ1_7335 Magyar Péter
Magyar Péter tanúkihallgatása Központi Nyomozó Főügyészség Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje korábban közölte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. Az ügyben több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a KNYF szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és a tényállás tisztázása miatt beidézték Magyart, aki tanúként vallomást tett és az úgynevezett Völner–Schadl-ügyről közölt állításokat.

2024 eddigi legintenzívebb ügyének, a kegyelmi botrány árnyékában színre lépő Magyar rengeteg kritikával illeti a politikai rendszert. Holott 2006-tól kezdve jómaga aktívan segítette a jelenlegi kormánypártokat, 2010-től pedig mint a külügyi tárca munkatársaként, majd szakdiplomataként érvelt Brüsszelben a budapesti kabinet érdekében.

2018-tól a Magyar Fejlesztési Bank igazgatóságába került be, egy évre rá megkapta a Diákhitel Központ vezérigazgatói székét, de a 2022-es parlamenti voksolásokat követően szintén pozíciókban részesült: előbb a Magyar Közút Nonprofit Zrt., majd a Volánbusz Közlekedési Zrt. igazgatóságába került be. Az MBH Bank felügyelőbizottsági tagságáról nem is beszélve.

Idén azonban Varga Judit exférje viharos gyorsasággal kezdte építgetni az immár kormánykritikus politikai karrierjét,

kezdve azzal a Facebook-bejegyzésével, ami a fentebb sorolt tisztségeitől történő megválás körülményeivel foglalkozott. Mindezt azután, hogy Novák Katalin köztársasági elnök, illetve volt felesége, Varga Judit országgyűlési képviselő, egykori igazságügyi miniszter bejelentette lemondását.

Ezt is ajánljuk a témában

Felmondását árnyalja, hogy az illetékes szaktárca az ügyre reagálva azt írta: „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.” A Magyar Nemzet cikke szerint a szaktárca már január 18-án értesítette Varga Judit exférjét a megbízás visszavonásáról, mire ő azt kérte, hogy március 15-ig maradhasson pozíciójában. Ezek után Magyar közzétett egy dokumentumot az állítólagos felmondásáról. Magyar korábban ezt tagadta, ám a Válasz Online podcast-műsorában most már finomított korábbi álláspontján, mondván, januárban valóban behívták a minisztériumba, ám abban maradtak, később még egyeztetnek arról, „hogyan és mint kéne megszüntetni valamelyik pozíciómat, nem maradtunk semmiben, mert nem ennyire egyszerű a megszüntetés egy banknál, ahol az állam csak részvényes”. Azt sem cáfolta, volt feleségénél próbálkozott volna elérni, hogy megtarthassa a pozícióit (hiszen nem csupán a banknál volt neki ilyen), amiktől ugyebár elmondása szerint végül önszántából távozott, ahogy az „állásért kilincselést” sem.

Magyar Péter előrukkolt a volt feleségéről készített felvétellel, Varga Judit viszont megdöbbentő interjúban vallott exférjéről

Március 15-én már politikai rendezvényt verbuvált a Magyar Állami Operaház elé, s nem kellett sokat várni arra sem, hogy Magyar Péter előhúzza az egykori feleségéről készített hangfelvételt, amelyből nem mellesleg csupán az derült ki, valakik, valamikor javasolták az ügyészségnek, hogy húzzanak ki valamit Schadl György és Völner Pál ellen folyó bírósági per ügyészségi irataiból,

de az ügyészség független, ezért, mint ahogy az exférj fogalmaz, „már nem tudták kiszedni az iratokból...”

Március 27-én azonban, hosszú csendet megtörve Varga Judit megdöbbentő interjújában vallott a Magyar Péterrel való házasságuk alatt történt verbális és fizikai abúzusról, valamint a zsarolás, megfélemlítés és a szabadságban való korlátozás több fajtájáról is.

Ezt is ajánljuk a témában

Kettős mérce tapasztalható Varga Judit megdöbbentő interjúja, de a Magyar Péter által kiszivárogtatott felvétel esetében is

Mostanra minden értelemben (emberi, politikai, szakmai) beszédes, egyben tragikus párbeszéd alakult ki a közéletben. Merthogy a korábbi igazságügyi tárcavezető által elmondottak ellenére úgy tűnik, idehaza pusztán baloldali közszereplők sérelme esetén lehet hiteles #metoo-ról beszélni,

jobboldalon nincsenek áldozatok, kormányzati machinációk, időzített kampányok vannak ez ügyben is.

De a politikai babérokra törő exférj által előhúzott felvétel körülményei sem számítanak már a kormányt mindenáron buktatni kívánók térfelén. Ezúttal szó sincs kontextusból kiragadott percekről, mint azt oly sokan hangoztatták például a Városháza-gate kiszivárgott hangfelvételeit követően, Magyar Péter exfeleségéről készített hangfelvételének minden egyes szava döntő az ellenzékieknek,

ha tetszik, egy vélelmes családi (?) beszélgetés alatt titokban felvett párbeszéd lett az új „igazságbeszéd”.

Mit mondott Karácsony Gergely, Bajnai Gordon, mikor kikerültek a Városháza-gate titokban felvett hang- és képfelvételei?

Hiába rajzolódott ki akkor a rögzített beszélgetések alapján (melyeket a Városháza-gate nyomozásában keletkezett rendőrségi iratok nyomán Zentai Péter készíthetett), hogy a fővárosban a Városháza eladási tervén túl az ingatlanértékesítésekre szakosodva egy jól behatárolható baloldali kör „jutalékos” rendszert működtetett, bizonyos személyekhez pedig kenőpénzek kerülhettek,

mind az ellenzéki főpolgármester, Karácsony Gergely, mint a volt szocialista-liberális kormányfő, Bajnai Gordon lejárató kampányokról, rágalomhadjáratokról értekezett 2021 őszén.

„Városháza van és marad is tehát, ügy azonban nincs. Ami van, az az, hogy politikai megrendelésre, előre megtervezett módon hazug lejárató kampány indult a budapesti városvezetés ellen, amely természetesen elsősorban engem céloz. Nincs kétségem, mindez annak a kampánynak a része, amelynek keretében a Fidesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás végeredményére készült”írta Budapest első embere közösségi oldalán, aki vélhetően e botrány miatt vissza is lépett az ellenzéki kormányfőjelölt-castingban riválisa, Márki-Zay Péter javára.

Másik sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely úgy fogalmazott, „a városvezetés egyetlenegy tagja sem találkozott semmilyen tárgyaláson Gansperger Gyulával (Bajnai egykori üzlettársával – a szerk.), a Berki vezetéknevű és különböző keresztnevű emberekkel (Berki Zsolt, a korrupciós ügy kulcsfigurája; testvére,Berki József, ki a néhai Kiss Péter MSZP-s miniszter mellett dolgozott – a szerk.) szintén soha nem találkoztunk és nem folytattunk tárgyalásokat.

Egészen abszurdnak gondolom, hogy ha olyan emberek, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a városvezetés, bármit is mondanak, az egy hangfelvételen bárki számára bizonyító erővel hat.”

Ugyan a volt kormányfő zsákmányra vadászó cápákról is beszélt a kiszivárgott felvételeken, Bajnai Gordon hasonlóképpen vélekedett a Városháza-gate-ről, mint a főpolgármester. „Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. (…)

A kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat.

Ezek a furcsa, a hatalom érdekeiért (és nem ellene) harcoló »Anonymusék« néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést. Céljuk nyilvánvalóan az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák. Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható”írta közösségi oldalán. A Városháza-gate nyomán felállt vizsgálóbizottság kérdéseire adott válaszok között ez a Bajnai-felvetés szerepelt:

„Szintén ide kívánkozik annak a meggyőződésemnek világossá tétele,

hogy egy politikailag motivált, előre megszervezett, több elemében az úgynevezett »kompromat« módszert követő lejárató kampány folyik a fővárosi városvezetés ellen,

ebbe engem tudatos provokáció révén kevertek bele, nyilvánvalóan nem függetlenül a közelgő választásoktól.”

Magyar Péter felvételre alapozott politikai állításaira, s az általa közzétett felvétel tartalmára, a Központi Nyomozó Főügyészség egyébként úgy reagált, „helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül”. Az iratok lehetséges manipulása nyomán pedig Fürcht Pál főügyész leszögezte: minden adatnak nyoma van az aktákban, ezek útja, nyoma követhető. Ezekről a dokumentumokról több másolat is van, több ügyésznél, így nem törölhető a tartalom.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­á­­n­y­­o­­k­­ ­­v­á­­r­n­­a­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
ada17
2024. április 04. 22:02
Csak benéztem, örülök hogy senki nem nyitja meg a szokásos parttalan vitát, ma már másodszor Magyarról,Skywalkerrel és pár lipsi elvtársával. Ugyanzok a körök mindennap.
Mich99
2024. április 04. 21:21
Ha Patkány Peti például a SIMICSKA-VONA párttal bejut az EP-be, akkor a zsíros fizetésért ő is a hazát fogja árulni...
Skywalker_bp
2024. április 04. 21:04
És hová lehet még fokozni az álszent kétszínűséget? Hová? Egy 3 gyerekes anyát szétgyaláztatok és most hirtelen eltartott ujjal hangfelvételeken problémáztok? Amikor nem könyékig, hanem hónaljig véres a kezetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!