Vége, kiestek Szoboszlai Dominikék az FA-kupából

2024. március 17. 16:02

A Manchester United hosszabbításban verte 4–3-ra a Liverpoolt, így a hazai csapat jutott a legrangosabb angol kupa elődöntőjébe.

2024. március 17. 16:02
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023.

Nyitókép: Adrian Dennis/AFP

***

Az angol labdarúgó Ligakupa után az FA-kupát is szertette volna elhódítani az idén a Liverpool. Ehhez a negyeddöntőben a Manchester Unitedet kellett volna legyőznie Szoboszlai Dominik csapatának idegenben. A Pool ugyan az elején hátrányba került, de Szalah góljával még a szünet előtt egyenlített. És nagyon úgy tűnt, ez a meccs a vendégeké, akik sokkal jobban játszottak, a hazai csapat csak futott az eredmény után. A vége előtt azonban egyenlített a United, s a hosszabbításban is felállt hátrányból, sőt, pár perccel a vége előtt a győztes gólt is megszerezte, így némi meglepetésre bejutott az elődöntőbe.

A Liverpool a kilencven perc során sokkal jobban játszott, mint a házigazda, de aztán látszott, hogy a hosszabbításra már nagyon elfáradtak a játékosai. Szoboszlai ekkor már nem volt a pályán a második félidő derekán lecserélték. A magyar válogatott csapatkapitánya abban még bízhat, hogy a bajnokságot és az Európa-ligát megnyerheti az idén a Poollal.

 

Élő közvetítésünk – percről percre:

122. perc: Vége a mérkőzésnek, a Manchester United a 4-3-as győzelmének köszönhetően kiverte a Liverpoolt, és bejutott az FA-kupa elődöntőjébe.

120. perc: Gól! Egy kontra végén Diallo kapott remek labdát Garnachótól, majd ragyogóan kilőtte a kapu jobb alsó sarkát, 4-3.

113. perc: Jürgen Klopp lecserélte Luis Diazt, akinek a helyére Clark érkezett.

112. perc: Gól! Egyenlített a Manchester United. Rashford kapott labdát a 16-os előtt, és középről kilőtte a bal sarokot, 3–3.

110. perc: Kelleher kapott sárga lapot időhúzásért.

106. perc: Jöhet a hosszabbítás második félideje. Mount jött be Lindelof helyére a hazaiaknál.

105. perc: Gól! Ismét vezet a Liverpool. Elliott tizenhatosról megereszt lövésébe beleért egy kicsit az egyik hazai játékos, így Onana nem tudott védeni, 2–3.

101. perc: Gomez helyett Cimikasz a pályán a vendégeknél.

98. perc: A manchesteri Antony kiválóan vette át a labdát, majd szépen kapura is lőtt, de a labda elakadt egy védőben.

96. perc: Mac Allister fejelt 9 méterről nem sokkal a bal felső sarok fölé.

95. perc: Vége a mérkőzésnek, következhet a hosszabbítás!

94. perc: Rashfordé volt a meccslabda. A hazai támadót remekül ugratta ki Eriksen a bal oldalon, ám az angol válogatott csatár kicsit rosszul célzott, s centikkel a bal kapufa mellé lőtt.

92. perc: Feléledt a góltól a Manchester United, és egyre többet támad. 

87. perc: Gól! A semmiből egyenlített a United. Antony bombázott egy kipattanót a kapu jobb sarkába, Kelleher a védők takarásában nem láthatta a labdát, 2–2.

85. perc: Védő helyett támadó érkezik a manchesteri csapatba. Varane-t Diallo váltotta.

80. perc: A dán Eriksen is a pályán a hazaiaknál, aki Mainoo helyére érkezett.

77. perc: Újabb két vendég csere. Gakpo és Bradley a pályán Robertson és Szalah helyén.

74. perc: Bruno Fernandes kapta meg a labdát és veszélyesen lőtt kapura, ám az egyik védő valahogy még bele tudott lépni a lövésébe.

71. perc: Cserélt mindkét csapat. A hazaiaknál Hojlund helyére Antony, és Wan-Bissaka helyett Maguire érkezett. Míg a vendégeknél lejött a pályáról a jól futballozó Szoboszlai Dominik, akit Elliott váltott.

63. perc: Újabb kimaradt gólhelyzet a vendégektől. Ezúttal Nunez jobb oldali lövését ütötte szögletre a United kapusa.

60. perc: Gomez kapott sárga lapot durvaságért.

59. perc: Szoboszlai felrúgása miatt megítélt szabadrúgást Mac Allister lőtte 21 méterről, középről kapu fölé kicsivel.

56. perc: Szinte egykapuzik a Pool. Szoboszlai 17 méteres, a jobb alsó sarokba tartó lövését kellett kitolnia a hazai kapusnak.

49. perc: Szoboszlai vette át a labdát, felnézett, majd a tizenhatosról kapura lőtt. Onanának nagyot kellett nyújtóznia, hogy fogja a lövést.

48. perc: Nunez tört be a kapu előterébe, és a bal alsó sarokba célzott, Onanáról szögletre pattant a labda.

46. perc: A Liverpool kezdte a második félidőt, Szoboszlai passzolt hátra.

Sokkal jobban kezdte a meccset a Manchester United, amely gyorsan meg is szerezte vezetést. A Liverpool azonban a kezdeti meglepetés után összekapta magát, és még a félidő előtt megfordította a mérkőzést, s 2–1-es vezetéssel mehetett a szünetre.

45 + 4. perc: Vége a félidőnek!

45 + 2. perc: Újabb gól! Itt a hideg zuhany a hazai szurkolóknak. Nunez engedett el egy komoly lövést, ami a hazai kapusról kipattant az érkező Szalah elé, aki pedig bevágta a kapuba a kipattanót, 1–2.

44. perc: Gól! Pár perccel később már nem volt kegyelem, a szünet előtt valóban egyenlített a Pool. Darwin Nunez passzát Mac Allister lőtte kapura, a labda kicsit megpattant egy manchesteri védőn, így Onana nem tudta már védeni a lövés, 1–1.

37. perc: Egyenlíthetett volna a Liverpool Endo góljával, csak épp nem adták meg a találatot, mert Szalah lesen volt a vissza passza előtt.

31. perc: Mac Allister kapta a mérkőzésen az első sárga lapot.

30. perc: Szoboszlai próbált kapásból gólt szerezni a tizenhatosról. Azonban lapos lövését, amely a kapu közepe felé tartott, Andre Onana megfogta.

25. perc: Wataru Endo került hatalmas helyzetbe. Egy az egyben vihette volna a hazai kapusra a labdát, de a védők közbelépésének köszönhetően a kapu végül nem forgott veszélybe.

18. perc: Szoboszlai jól passzolt Joe Gomezhez, akinek a lövés már nem sikerült olyan jól, a tizenhatosról a kapu fölé bombázott.

14. perc: A vendégek szépen kipasszolták a hazai védelmet, de Robertson lövés fölé szállt.

10. perc: Gól! A manchesteri Alejandro Garnacho lövését követően Kelleher még bravúrral védte, de Scott McTominay érkezett a kipattanóra és a hálóba lőtt, 1–0.

5. perc: A hazai kapunál Szoboszlaié volt a Pool első lövése, de Onana könnyedén fogta a labdát.

4. perc: Rasford engedte el a meccs első lövését, de Kelleher kiütötte a bal sarokba tartó labdát.

1. perc: A Manchester United kezdte a mérkőzést.

 

 

 

 

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­ ­­­v­á­r­n­­­a­­­k­­­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
lefty67
2024. március 17. 21:25
Domi jó volt, tán nem is baj ,hogy nem játszotta végig ezt a gyilkos meccset! Ilyen máshol nincs, hogy mindkét csapat alibizés,időhúzás, antifutball nélkül győzelemre játsszon végig 120 percet! Az angol foci mindenek felett! Büszkék lehetünk, hogy már van közünk hozzá!
akkor ki
2024. március 17. 20:44
Amit az eredmények.hu pontoz, az egy nettó baromság! Dom 7-est kapott, Bradley és Elliot is többet kapott, ez vicc! Domnak volt 3 kibaszott nagy lövése, szinte csak ő dolgoztatta meg komolyan Onanát! Nunez kapott 7,4-et, ami annyi mint Salah és eggyel kevesebb, mint Mac Allisteré. Vicc ez is!
Turán
2024. március 17. 20:38
Klopp faszán elcserélte magát. Ebből is látszik, senki sem tökéletes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!