Nagy foci, nagy pénz
2019. október 31. 13:44
Egy kutatás szerint a labdarúgás népszerűsége az utóbbi tíz évében megháromszorozódott Amerikában. Mi az oka a sportág térhódításának? És miért nem szeretik a focit továbbra sem a redneckek? Bemutatjuk a nagy amerikai sporttrendeket.
4
2019. október 31. 12:17
A népszerű humorista nemrég jelentkezett második könyvével, amely egyben az első regénye is. Elolvastuk.
76
Bajban a Boeing
2019. október 31. 11:55
Az újgenerációs repülőgépgyártás egyik ékkövének számított a Boeing 737 MAX, most mégis globális repülési tilalom sújtja a típust. Több mint háromszáz áldozat kellett ahhoz, hogy felfedjék az amerikai repülőgépgyártás és biztonsági engedélyezés korruptságát. Írásunk a Boeing 737 MAX rövid történetéről és kérdéses jövőjéről.
4
2019. október 31. 8:45
Nem önmagában a bevándorlással van a probléma, hiszen a lengyel bevándorlók például nem vernek meg zsidókat Nyugat-Európában; az viszont bizonyított tény, hogy az arab és muszlim világból érkező bevándorlók jelentős része antiszemita nézeteket vall. Fiamma Nirenstein olasz-izraeli újságíróval, Berlusconi pártjának volt képviselőjével beszélgettünk Izraelben.
16
2019. október 31. 7:00
Gyurcsány és Bajnai visszatérő emberei, Magyar Falu Program, budapesti fejlesztések, ukrán földvita, romániai elnökválasztás és hazánk egyik legderűsebb iskolája – ezúttal is tartalmas lapszámot vehetnek a kezükbe. Itt a Mandiner nyolcadik száma!
2019. október 30. 11:25
A Putyin-csodálat vagy -gyűlölet alapjául szolgáló kremlinológiai közhelyek azonosnak látszanak; a putyinizmust formáló erő pedig nem a szovjet nosztalgia, hanem a tisztelet iránti vágy – és a tisztelet hiányából származó kisebbségi érzés. Mark Galeotti brit történészprofesszor és elismert Oroszország-szakértő We Need To Talk About Putin (Beszélnünk kell Putyinról) c. új könyvében fejti meg Putyin gondolkodását és a putyinizmus lényegi vonásait. Recenziónk!
11
2019. október 30. 10:35
„Nem tudják lenyelni a progresszívek, hogy ez a két politikus nem őket akarja boldoggá tenni” – mondja Orbánról és saját édesapjáról Jair Netanjahu izraeli konzervatív kommentátor a Mandinernek.
7
2019. október 30. 8:00
A következő tanévben radikálisan átalakul a szakképzés intézményi szerkezete, a pedagógusok jelentős béremelésben részesülnek, és valamennyi diák anyagi támogatást kap a tanulmányaihoz – jelentette be Palkovics László kedden.
13
2019. október 29. 20:06
„A Kádár-rendszer nélkül nem léteznék” – hangzott el egy ponton Lánczi András és Lánczi Tamás beszélgetésében, ahol apa és fia az oly sokak számára ismerős és átélt, rendszerváltás előtti és utáni élethelyzeteket, családi sorsokat elevenített fel a KINCS Estek rendezvényén, a Kopp Mária Intézetben.
13
2019. október 29. 17:55
Portugália kormánypártját szombattól Szocialista Pártnak hívják – ugyanúgy, ahogy eddig, csak most vagy húsz mandátummal erősödve kormányoznak tovább, mint öt éve. A portugálok szembekaravelláznak az európai zeitgeist mindegyik áramlatával: a helyi „jobboldal” fikarcnyit nem erősödött, nincs populista (szélső)jobb se, de ugyanúgy nem csapott ki a Douro medréből az Európán keresztülvonuló zöldhullám sem. Hogy lehetnek sikeresek a néhai António Salazar volt diktatúrájában a négy éve kormányzó szocialisták, és miért hiányzik a jobboldal Ibéria nyugati csücskéből? Utánajártunk!
3
2019. október 29. 14:13
A keresztény konzervatívok úgy vélik, hogy a liberális demokraták következetesen tagadják a természetjogból fakadó követelményeket. Különösen az olyan „kultúrharcos” kérdésekben, mint az abortusz, az homoszexuálisok jogai vagy a vallás szerepe a közéletben – véli Ken Kersch, a Boston College politikatudományi professzora.
5
2019. október 29. 13:32
Conservative “Declarationists” argue that the content of the higher natural law has been consistently flouted by liberal Democrats, particularly as concerns “culture war” issues such as abortion rights, gay rights, the role of religion in public life, but also in their support more broadly of a modern, meliorist regulatory and administrative state – pointed out by Ken Kersch, Professor of Political Science at Boston College in a conversation in the interview series of Lénárd Sándor, researcher at the American Studies Research Institute of the National University of Public Service, located in Budapest.
1
2019. október 29. 9:25
„A magyar kulturális gyökerek rendkívül fontosak a magyar származású zsidóknak” – mondja Novák Attila a Mandinernek. A történésszel az izraeli-magyar kulturális kapcsolatok múltjáról és jelenéről beszélgettünk a Magyar emlékek Izraelben című kötet megjelenése kapcsán.
2
2019. október 28. 19:50
„Fel kell növekednünk az igazsághoz, amit az archaikus szellemi emberek őriznek.” Kondor Attila a fiatalabb magyar képzőművész-generáció egyik legeredetibb és legmélyebb alkotója. Művei november 17-ig láthatóak a Műcsarnokban a Tiszta szívvel festeni című kiállításon. A Barcsay-díjas alkotóval a műtermében beszélgettünk szellemi inspirációkról, a művész szerepéről és sok minden másról.
1
2019. október 28. 14:55
Négy képzőművész, Konkoly Gyula, Szotyory László, Lajta Gábor és Kondor Attila műveiből látható kiállítás a Műcsarnokban november 17-ig. A tárlat címe: Tiszta szívvel festeni. Ott jártunk és a négy kiállító egyikének munkásságát alaposabban is körbejártuk.
1
2019. október 28. 8:33
A szocdemek összeomlottak, az AfD a második legerősebb párt lett a vasárnapi türingiai tartományi választáson, amit durva kampány előzött meg, és amit igencsak nehéz kormányalakítás követhet. Körképünk a középnémet, vidékies tartományból.
4
2019. október 27. 9:17
Az új szélsőjobboldali terrorista online lövöldözik és kommunikál, dühös a világra, s csaknem észrevehetetlenül mozog az online térben; a hatóságok pedig jóformán csak akkor kapnak észbe, amikor már az utcán lövöldözik. Az október elején, Hallében történt szélsőjobboldali terrortámadás nem az első az újraegyesített Németország történetében. Körképünk a német szélsőjobbos szcénáról!
45
Törökország testközelből
2019. október 26. 12:00
Isztambul immár nem a Kelet kapuja a nyugatiaknak, hanem a Nyugat kapuja a keletieknek. Meglátogattuk a két kontinens határán álló metropoliszt, és megtanultunk pofátlanul alkudni is. Képes úti naplónk.
4

összesen: 4445 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó