Sohasem látott antiszemitizmus tombol Nyugaton

2024. február 15. 13:15

A briteknél minden eddig rekordot megdöntött a zsidók elleni támadások száma.

2024. február 15. 13:15

Több mint 4 ezer antiszemita incidenst regisztrált egy zsidó jótékonysági szervezet az Egyesült Királyságban 2023-ban. A gyűlöletbűncselekmények robbanásszerű növekedését a Hamász-támadásoknak tulajdonítják – számolt be a Sky News.

A lap ismertette, hogy 

ez a szám több mint kétszerese a korábbi, 2021-es rekordnak, és 589 százalékos növekedést jelent 2022-hez képest.

A Community Security Trust (CST),– amely a brit zsidóknak nyújt védelmet az antiszemita támadásokkal szemben – szerint 

a gyűlölet robbanásszerű növekedése abszolút szégyen”.

A jótékonysági szervezet továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy most először állt elő az a helyzet, hogy Nagy-Britannia minden rendőrségi körzetében tudnak legalább egy zsidók ellen irányuló támadásról.

A CST 2023 során 3328 gyalázkodást, 266 támadást, 305 fenyegetést és 182 rongálást regisztrált.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Gyorsan mozgósították a szimpatizánsaikat”

A szervezet jelentése szerint  „az antiszemiták október 7-én és közvetlenül utána olyan gyorsan mozgósították szimpatizánsaikat az Egyesült Királyságban, hogy a zsidóellenes gyűlölet növekedése – legalábbis kezdetben – inkább a Hamász Izrael elleni támadásának ünneplése volt”.

A CST felidézte, hogy információik szerint az első zsidók elleni incidens október 7-én történt. A jótékonysági szervezethez már ekkor befutott egy jelentés, amelyben arról számoltak be, hogy egy, a Hertfordshire-i zsinagóga mellett elhaladó járműből, – amelyre palesztin zászló erősítettek – kihajolt egy utas, és fenyegetően rázta az öklét a zsinagóga felé.

Mindemellett olyan esetekről is tudomásuk van, melyek során például „Szabad Palesztinát” feliratot fújtak egy hídra Golders Greenben, ahol London egyik legnagyobb zsidó közössége él. De arra is volt precedens, hogy horogkereszteket fújtak fel egy olyan plakátra, amelyen egy Hamász által elrabolt csecsemő szerepelt. Sőt, több  olyan személyt is ért verbális vagy fizikai bántalmazás, akik héberül beszéltek, kipát viseltek  –ismertette a Sky News.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Quentin De Groeve / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. február 21. 14:35
Anglia ellen azonnal megindítani a 7. cikkely szerinti kötelezettségszegési eljárást. Azonnal le kell rontani Anglia hitelminősítését. Azonnal ki kell tiltani főbb Angliai kormánytagokat Európából Azonnal blokkolni kell az Angliának járó fizetéseket !! A BBC azonnal forgasson filmet hogy Orbán Viktor mennyire nincs a zsidók pártján Ja .... a világ nem így működik...affene..
Uztu
2024. február 15. 18:39
Meséljetek már, milyen ízű a metélt?
Box Hill
2024. február 15. 18:26
„őfelsége [ti. V. György brit király] kormánya jóindulattal tekint a zsidó nemzeti otthon megteremtésére Palesztinában, és legjobb igyekezetével támogatja e célkitűzés megvalósulását abban a […] felfogásban, hogy sem a Palesztinában élő nem zsidó közösségek polgári és vallási jogai, sem a más országokban élő zsidók jogai […] nem szenvedhetnek kárt.” (Részlet a Balfour-nyilatkozatból) 1917. november 9-én került nyilvánosságra Arthur James Balfour brit külügyminiszter Lionel Walter Rotschild bárónak írt levele, melyben – a kormány nevében – támogatását fejezte ki a Palesztinában kialakítandó „zsidó nemzeti otthon” tervezete iránt.
Zsolakomarom
2024. február 15. 16:47
Soha nem latott filoszemitizmus tombol a mandin
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!