Kövér László: Az EU jövőjével kapcsolatos vita arról szól, hogyan legyünk csicskásai az Egyesült Államoknak

2022. július 07. 11:00

Amit az európai politika ma művel, az teljesen valóságidegen politika – jelentette ki az Országgyűlés elnöke a felvidéki Martoson.

2022. július 07. 11:00
null

Kövér László az Esterházy Közéleti Tábor nyitó fórumán szerdán a nemzetpolitika alapértékeiről, majd az Európai Unió (EU) jövőjéről Brüsszelben zajló vitáról, illetve az Ukrajnában zajló háború hátteréről beszélt. Kövér László az EU jövőjéről zajló európai vitáról azt mondta: nem arról szólnak az e vita mögötti törekvések, hogy mi legyen az EU szerkezete vagy, hogy miképpen tudjon Európa megfelelni a kihívásoknak, hanem arról, hogyan helyezkedjen el Európa úgy, hogy az Amerikának megfeleljen.

(A vita arról szól), hogyan legyünk csicskásai, kisegítő hadai annak az Egyesült Államoknak, amely azzal a kihívással küszködik, hogy nem lesz a világ egypólusú, hanem abba az irányba halad, hogy több hatalmi központ alakul ki”

– jelentette ki Kövér László. Hozzátette: a kérdés, ami majd az emberiség jövőjét is el fogja dönti, az lesz, hogy ezek között a hatalmi központok között a kooperáció vagy a versengés dominál majd.

A házelnök kijelentette: a Ferenc pápa által is kiprovokáltnak minősített ukrajnai háborúnak a valódi oka nem Donbaszban, nem az Ukrajna és Oroszország közötti feszültségekben keresendő, hanem abban a második világháború után kimondott amerikai stratégiában, miszerint „Amerikát benn, Oroszországot kinn, Németországot pedig lent kell tartani.” Rámutatott: az előállt helyzetnek az az oka, hogy az Egyesült Államok vészesen közeledik ahhoz, hogy elveszíti a világ első számú hatalma címet, mivel Kína belátható időn belül gazdasági értelemben is lekörözi.

Kövér László elmondta: van egy amerikai rémálom, amely az, hogy Portugáliától Kelet-Ázsiáig egy egységes gazdasági térség jön létre, ahol a benne lévők szabadkereskedelmi térségként létrehozzák a világ gazdasági központját.

A szándék kétségkívül az, hogy Európát le lehessen választani erről a gazdasági térségről, amelynek a törésvonala Oroszország és a tőle nyugatabbra eső területek között húzódik”

– szögezte le Kövér László.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 07. 17:22
Végre valaki kimondta az igazat. Az USA egész Európát csicskáztatja, mi azonban ellenállunk, mert nem adjuk fel a szabadságunkat.
formaegy
2022. július 07. 14:21
Pontos!!!!!!!!!! Azért vagyok mérges Putyinra, hogy vergődik Ukrajnában a büdös gyilkos USA ellen, ahelyett, hogy egy kib...tt atomot dobott volna már az USA-ra! Napra, órára, percre, másodpercre pontosan megjegyezné az egész világ azt a dátumot amikor végre megszabadul a világ legaljasabb gyilkosától az USA-tól!
szürkeSzarvas
2022. július 07. 12:54
Az van,amit -a politikailag korrekt beszédre ügyelve-,a Kövér elmondott. Persze,a biboldók igy is dekodolják,es a Kövert megfolytanák.1 pohár vizben. A világ jobb lenne nélkülük. Az ember a csillagok között jarna,és béke lenne a Földön..
zakar zoltán béla
2022. július 07. 12:04
TÉNY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!