Varsói főpolgármester: Orbán Viktor térden állva ment Brüsszelbe

2022. december 1. 9:05
Rafal Trzaskowski szerint „a magyarok végre észhez tértek”.

„A magyarok tényleg észhez tértek, több tucat törvényt készítettek elő. Úgy tűnik, hogy végre komolyan gondolják a jogállamiság helyreállítását” – idézte a Tvn24.pl Rafal Trzaskowskit, Varsó főpolgármesterét.

Trazkowski azzal folytatta, hogy

most már elmondható az, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök térden állva jött Brüsszelbe, amikor rájött, milyen nehézzé vált Magyarország gazdasági helyzete”.

„A felelősség száz százalékban a PiS-kormányé”

De nemcsak a magyar miniszterelnökről és Brüsszelről szólt nyilatkozatában a lengyel városvezető. Mint fogalmazott, „remélem, hogy a PiS is felhagy a csalással, nem időhúzásra játszik, és nem hárítja a felelősséget az EU-ra. Mert a felelősség száz százalékban a PiS-kormányé” – jelentette ki Rafal Trzaskowski.

***

Pipák és ikszek: Magyarország jó úton halad az uniós pénzek irányába, de még nem kapja meg azokat

Nyitókép: PABLO BARRERA / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 168 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"2019. február 18-án Trzaskowski aláírt egy 12 pontos LMBT nyilatkozatot, és bejelentette, hogy követni kívánja az Egészségügyi Világszervezet irányelveit. Ez a nyilatkozat az LMBT közösség diszkriminációja elleni küzdelmet célozta, és útmutatást ad olyan területeken, mint a biztonság, az oktatás, a kultúra, a sport, a közigazgatás és a munka. A javasolt intézkedések a családok által elutasított LMBT-tinédzserek menedékének biztosításától, a helyi krízisintervenciós segélyvonalak bevezetésétől, valamint a diszkriminációellenességhez és a szexuális oktatáshoz való hozzáférés biztosításától a városi iskolákban. A nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) politikusai tiltakoztak a program ellen, mondván, hogy az gyermekeket szexualizálna. A PiS párt vezetője és Jaroslaw Kaczynski volt miniszterelnök a nyilatkozatra reagálva az LMBT-jogokat Lengyelországot fenyegető importnak nevezte. A The Daily Telegraph szerint a nyilatkozat feldühítette és feldühítette a konzervatív politikusokat és a konzervatív médiát Lengyelországban. Az LMBT-mentes övezet nyilatkozatait a varsói nyilatkozatra adott reakciónak tekintették. 2019 júniusában az újonnan kinevezett nemzeti oktatási miniszter, Dariusz Piontkowski bírálta a nyilatkozatot, mondván, hogy ez kísérlet a gyermekek erőszakos szexualizálására és olyan gyermekek felnevelésére, akiket valamikor pedofiloknak adnak majd. "

Aki térdel, úgy hiszi, mindenki térdel.
Soros előtt, Biden előtt, Ursula Pfizer előtt, mindegy is, aki előtt éppen kell.

Gondolom, hogy "fogott" ember.

2024-ig sokak szeme fel fog nyílni, mert a szovjetizálódó EU egyre diktatórikusabb lépésekre fog kényszerülni.

Biztosan, mert Gelgely tájékoztatásából dolgozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés