Olasz lap: Orbán Európával való konfliktusa elérte azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút

2022. szeptember 30. 8:08
Az II Giornale szerint a „konzervatívabb európai bürokraták” a magyar miniszterelnökben bíznak, aki megvétózhatja az Oroszországgal szembeni összes új energetikai szankciót.

Az Európai Bizottság megkezdte a gázárat érintő korlátozási javaslat kidolgozását az oroszországi szállítások blokkolásával kapcsolatos esetleges „piaci lavinák” orvoslására, de az ügy jó irányba halad.

A konzervatívabb európai bürokraták Orbán Viktor magyar miniszterelnökben bíznak, aki megvétózhat minden új, Oroszországgal szembeni energetikai szankciót, amelyről az Európai Tanács egyhangúlag dönt”

– írja az II Giornale.

Az olasz lap hozzátette: mára az egekbe szökött a feszültség Magyarország és az Európai Unió között. „A magyar kormány azzal fenyegetőzött, hogy nem támogatja a Brüsszel által javasolt új Oroszország elleni szankciócsomagot abban az esetben, ha az energiakorlátozó intézkedéseket tartalmazna” – olvasható a cikkben.

Az Il Giornale szerint általánosságban elmondható, hogy Orbán Európával való konfliktusa elérte azt a pontot, ahonnan már nincs visszaút.

A legnyilvánvalóbb csatatér azonban az EU és Budapest között Oroszországot érinti. Vagy inkább az a kérdés, hogy milyen stratégiával korlátozzák Moszkvát, hogy megállítsák a háborút”

– írják.

Nyitókép: Facebook

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs kifizetési stop.

Nincs is gázuk. Minek az árát akarják szabályozni?

Azoknak, akik szereték ha megint lenne x Mandin van egy jó hírem.

https://greasyfork.org/hu/scri..

Ha még nincs Greasemonkey v. hasonló a böngésződön telepítsd, ebben segít a link, utána futtasd a scriptet, és voila, minden nick mellett megjelenik egy nagy vérvörös X.

És egy kedvező orosz hitel? Netán kínai? Majd ha az EU kifizeti a pénzünket, abból visszafizetjük, még nyerünk is rajta.

Egy ilyen helyzetben nyilván máshol is létezik ilyen kontroll, csak ott ezt nem feszegetik.

Annak idején mekkora hangzavar volt a 22%-nyi MOL részvény visszavásárlása miatt. Teljesen fals volt a részvények árfolyamával érvelni a biztonságot jelentő tulajdonjog ellenében, de a tájékozatlanok közötti hangulatkeltés fontosabb volt.

Most jó lenne, ha ezek a részvények orosz kézben lennének? Az ellenzék most azon lovagolna, milyen felelőtlen, hazaáruló, Putyin barát a kormány, mert nem szerezte vissza a részvényeket.

Én feszegettem? Én próbáltam különbséget tenni a kifizetések leállítása, és az esetleges átsorolást jelentő kontroll között.

Az ellenzéki hozzászólások az adott egyén intelligencia -és felkészültségi szintjén túl is mutatnak egy érdekes jelenséget. Mire gondolok? Hát arra, hogy az ellenzékiek többsége Putyin csicskázik, holott Ő maga, vagy szülei még lelkesen éltették a szovjet-magyar barátságot, annak haszonélvezői voltak. Vagyis korábban sem nemzetben gondolkodtak, hanem egy külső erőközpont támogatásában, annak kegyei keresésében. Most ezt a külső faktort Brüsszel, az USA jeleníti meg, a politikától követelik az ezekhez történő feltétel nélküli igazodást, globális érdekeik kiszolgálását. Most sem az ország érdeke az elsődleges, a domináns, gyökértelenek.
Azt a típust képviselik, aki szeret cseléd lenni, aki alig várja, hogy a globális nagytőke által megálmodott, szerveződő Európai Egyesült Államoknak csúfolt gyarmatbirodalom alázatos, tudattalan szolgája legyen.
S az is megfigyelhető, hogy az ellenzéki hozzászólók egyike sem helyezi el az adott kérdéskört globális összefüggésekbe, kontinensen belüli, de még tágabb rádiusszal sem képes megérteni a történéseket, s igénye sincs arra, hogy benézzen a kulisszák mögé, hogy eljusson a mozgatórugók, az érdekcsoportok felfedezéséig.
A globális birodalomnak kellenek az ilyen típusú egyedek, a gondolkodóktól rettegnek. S a globális szolgák közül biztosan nagyon sokan család nélkül élnek, számukra érdektelen gyermekeik jelene, jövője.

Jól van kis barátom lovagolj a szavakon minden értelem nélkül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés