Egy demokrata politikus szerint Biden rezsimváltást akar elérni Oroszországban

2022. augusztus 16. 7:34
A Demokrata Párt korábbi képviselője komoly kritikával illette az Egyesült Államok közvetett részvételét az orosz-ukrán háborúban.

Tulsi Gabbard szerint Biden „az ukrajnai háborút használja arra, hogy rezsimváltást érjen el Oroszországban, miközben »eteti« az amerikai katonai-ipari komplexumot” – fogalmazott a Fox Newsnak adott interjújában. Hawaii állam korábbi képviselőnője erősen kritizálta Biden és szövetségesei döntését az Oroszország elleni szankciók kivetése kapcsán is, ugyanis szerinte ez csak az USA-nak és Európának tesz rosszat, miközben Oroszország rekordprofitokat gyűjt az energiahordozókból – írja a Liner.

„Európa komoly energiaválságot él meg jelenleg. Rekord energiaárak vannak Franciaországban, Németországban már a közvilágítást korlátozzák, Nagy-Britanniában és Spanyolországban pedig a családoknak és a vállalkozásoknak korlátozzák az energiahasználatát” – mutatott rá Gabbard.

Miért történik mindez? Joe Biden szankciói miatt, ami nem kevesebb, mint egy modern kori ostrom. Ez egy ellátási probléma, amit Joe Biden idézett elő és amelyből Oroszország csak profitál”

– tette hozzá a volt képviselő.

Gabbard szerint az a tény, hogy az USA dollár tízmilliárdokat pumpál Ukrajnába, megmutatja, hogy ez soha nem morális kérdésekről szólt. Hangsúlyozta, hogy ez véleménye szerint a katonai-ipari komplexumról és az új világrendről szól:

„Ez nem az ukrán emberekről vagy a demokrácia védelméről szól. Ez az Oroszországban történő rezsimváltásról szól, valamint a háború kiaknázásáról, hogy megerősítsük a NATO-t és etessük a katonai-ipari komplexumot. Joe Biden számára ez arról is szól, hogy új világrendet alakítson ki, amit abban az esetben is nekünk kell vezetnünk, ha ez a nukleáris katasztrófa szélére sodor minket.”

Tulsi Gabbard vitatott személynek számít demokrata oldalon: bár régóta a demokraták tagja és társadalmi kérdésekben kifejezetten baloldaliként viselkedik, a neokonzervatív demokrata-republikánus elittel szemben azonban rendkívül háborúellenesnek tekinthető.

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Biden rezsimváltást akar elérni Oroszországban"

Ezek kurvára nem ismerik az oroszokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés