The Washington Post: Orbán tévesen von párhuzamot az USA és Magyarország között

2022. augusztus 9. 10:53
A lap szerint az amerikaiak jobban tennék, ha nem Orbánt vennék alapul saját helyzetük értékelésében.

„Orbán Viktor retorikája és az Egyesült Államokbeli szélsőjobb csodálata abban a gondolatban gyökeredzik, hogy az Egyesült Államok és Magyarország helyzete a bevándorlás és kultúra kérdésében jelentősen hasonlít – 

amely téves ugyan, de a miniszterelnök elkötelezetten terjeszti, hogy abból hazai politikai tőkét kovácsoljon”

olvasható a Washington Post hasábjain.

A cikk szerzője szerint Magyarország számára a legdöntőbb történelmi pillanat az első világháborúban a vesztes oldalon álló Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása és a trianoni béke volt, amely kisebbségi területeit új országoknak adta. Ez a mai napig nyílt seb a magyar társadalom lelkén és ennek hatására csatlakozott Magyarország a végül vesztes tengelyhatalmakhoz a második világháborúban – véli a szerző.

„Ezen történelmi fordulatoknak még csak hasonló párhuzamaik sincsenek az Egyesül Államokban és az amerikaiak jobban tennék, ha nem Orbánra tekintenének saját helyzetük értékelésében” – hangoztatta az amerikai cikkíró.

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki nem teszi hozzá, h. tekintélyes nagyságú, határ menti területek színmagyar lakosságával együtt, az minimum egy csaló gazember, nem létezik, h ennyire tájékozatlan lenne. Az elcsatolás a magyar tömbök számára élet, vagyon és jog-bizonytalanságot hozott, negatív diszkriminációt, mely a mai napi virul. A 19-ben és 45-ben bevonulók útját gyilkosságokkal elkövetett etnikai tisztogatás kísérte, melyekért soha, senkit, nem vontak felelősségre.

Hát, a bevándorlás épp fölülírni készül Trianont... Nem hiszem, hogy a szíreknek annyira fáj... Ami a kultúrát illeti, ezek a hülyék nem veszik észre, mennyire elemi szinten támadták meg.

Mi jobb, egy ország ahol nincs szavazás vagy egy olyan, ahol a halottak számára is van?

"...kisebbségi területeit új országoknak adta." - vegyes lakosságú területeit, még ha azok jó részén többségben magyarok voltak.

És?

Szánalmas. Az újságíróknak nem kötelességük ismerni a számukra perifériális történelmeket, ám ha írnak róla, kötelességük lenne tájékozódni. Már ha a valóság érdekli őket és nem a politikai harcok segéderőinek tekintik magukat. De hát kit érdekel már arrafelé (WP és a többi) a valóság és az igazság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés