Nógrádi György: Egy atomháborút nem lehet túlélni

2022. július 2. 22:25
A biztonságpolitikai szakértő szombaton az Odessza ellen zajló támadásokról, Joe Bidenről és az orosz-ukrán háború legaktuálisabb kérdéseiről is beszélt.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a „Kérdezzen Nógrádi Györgytől!” legfrissebb adásában az Odessza ellen zajló támadásokról, Joe Bidenről és az orosz-ukrán háború legaktuálisabb kérdéseiről is beszélt.

Odesszáról szólva

A biztonságpolitikai szakértő arra a kérdésre, hogy vajon Odessza lesz-e az orosz támadások célpontja, azt felelte, hogy az oroszoknak el kell döntenie. Mint fogalmazott, 

az oroszok a kitűzött cél döntő részét elérték,

a Donbasz jelentős része orosz, mennek előre. A Krímet senki meg se tudja közelíteni. Lemennek-e délre, és elvágják-e Ukrajnát a tengertől? Igen vagy nem? Mind a kettőben van logika. Meglátjuk az orosz lépéseket.”

Az amerikai elnökről szólva

Kérdésre válaszolva Nógrádi György az Egyesült Államok elnökéről is kifejtette véleményét. Mint fogalmazott: „én rendkívül tisztelem az amerikai elnököket. De

az, hogy Biden szegény, kis papírlapokat kap, hogy mennyi idő után mit kell mondani, ez a vicc kategóriája. Nyilvánvalóan ő ma az Egyesült Államokat nem tudja képviselni, és nem tudja a nyugati világot vezetni”

– húzta alá a szakértő.

Oroszország és a NATO helyzetéről

Nógrádi György kérdésre válaszolva Oroszország és a NATO helyzete kapcsán elmondta, „jelenleg rendkívül kiélezett a helyzet.” Hozzátette:

És amit én most látok: nem keresik a felek a kompromisszumot. Na most egy atomháborút nem lehet túlélni”

– fogalmazott a szakértő. Kiegészítésként hozzátette, hogy szerinte például az, hogy többek között a Soros fia, akinek „fogalma nincs a világpolitikáról, elnézést, aki egy senki lenne, ha az apja nem lenne az Egyesült Államok egyik leggazdagabb embere, ​​​​​azt mondja, hogy katonailag föl kell lépni Oroszország ellen, és nem kell félni attól, hogy atomhatalom, minősíthetetlen”. 

A teljes adást az alábbiakban tekintheti meg:

Nyitókép: Képkocka az adásból

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés