Tényleg közeleg a világháború? – Nógrádi György elemezte a háború eszkalációjának esélyeit

2022. június 28. 18:43
„Ukrajnának a világ összes fegyverét is odaadhatjuk, de akkor sem tudja megnyerni a háborút” – fogalmazott a szakértő.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ultrahang nevezetű YouTube csatorna vendége, akivel az elmúlt napok orosz-ukrán háborús aktualitásairól beszélgettek. Szó esett a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadásról, a brit nyilatkozatokról egy esetleges harmadik világháborúról, a G7 országok döntéseiről és a háború elhúzódásáról is.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az oroszok lebombáztak egy ukrajnai bevásárlóközpontot. Ezzel kapcsolatban a szakértő elmondta, nem tudja felfogni, hogy ezt miért tették. Hozzátette azt is, hogy az időzítés is érhetetlen, ugyanis közvetlenül a madridi csúcs előtt történt az incidens. A szakértő kifejtette, hogy

egyre gyorsabban haladunk az eszkaláció irányába. 

Nógrádi György elmondta azt is, hogy a harmadik világháborúból senki nem profitálna, majd hozzátette: „Ha kitörne a harmadik világháború, akkor több interjút nem tudnék adni”. Ezt követően Nógrádi leszögezte: „Ukrajnának a világ összes fegyverét is odaadhatjuk, de akkor sem tudja megnyerni a háborút”. A szakértő szerint az erőviszonyok között áthidalhatatlan a különbség. 

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg: 

Nyitófotó: Facebook

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak jelezni szeretném. A google térképen a kremencsuki Amstor bevásárló központ ikonjára kattintva az jelenik, meg, hogy "végleg bezárt". A hozzátartozó vélemények rovatban pedig az öt hónapos magyarázat, miszerint a tulajdonos 70 százalékban egy oroszbarát oligarcha volt, akitől elvették a céget. A cég honlapja pedig 2021 októberében frissült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés