Tényleg közeleg a világháború? – Nógrádi György elemezte a háború eszkalációjának esélyeit

2022. június 28. 18:43

„Ukrajnának a világ összes fegyverét is odaadhatjuk, de akkor sem tudja megnyerni a háborút” – fogalmazott a szakértő.

2022. június 28. 18:43
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ultrahang nevezetű YouTube csatorna vendége, akivel az elmúlt napok orosz-ukrán háborús aktualitásairól beszélgettek. Szó esett a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadásról, a brit nyilatkozatokról egy esetleges harmadik világháborúról, a G7 országok döntéseiről és a háború elhúzódásáról is.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, az oroszok lebombáztak egy ukrajnai bevásárlóközpontot. Ezzel kapcsolatban a szakértő elmondta, nem tudja felfogni, hogy ezt miért tették. Hozzátette azt is, hogy az időzítés is érhetetlen, ugyanis közvetlenül a madridi csúcs előtt történt az incidens. A szakértő kifejtette, hogy

egyre gyorsabban haladunk az eszkaláció irányába. 

Nógrádi György elmondta azt is, hogy a harmadik világháborúból senki nem profitálna, majd hozzátette: „Ha kitörne a harmadik világháború, akkor több interjút nem tudnék adni”. Ezt követően Nógrádi leszögezte: „Ukrajnának a világ összes fegyverét is odaadhatjuk, de akkor sem tudja megnyerni a háborút”. A szakértő szerint az erőviszonyok között áthidalhatatlan a különbség. 

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg: 

Nyitófotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BartSimpson
2022. június 29. 20:56
És ki az a Nógrádi György ? A másik nagy stratéga - Georg Spöttle - cimborája vagy versenytársa. ? "Biztonságpolitikai szakértők" :-) Na ezek jutottak nekünk "szakérteni"...
Andreas1970
2022. június 29. 20:46
Ha igy van, az ostoba brusszelben ulo magyar ellenzek kepviseloi miert nem lobbiznak az unional, hogy ez a haboru ertelmetlen???!!! Marcsk azert is, mert az unio sokkal tobb, ezer sot millioszoros nagysagrenben nagyobb mennyisegu penzt es fegyvert dob ki igy az ablakon, mint amannyit Orban es oligarhai mindeddig es a jovoben ellophatnanak, hamar az unio az Orban szavara egyaltalan nem ad. Meddig kell nekuk az unio brusszeli hulyei miatt szenvednunk, sot elszegenyednunk?
matykox
2022. június 29. 20:29
Sajnálatos de Nógrádi - aki különben javíthatatlan optimista és realista - közel járhat az igazsághoz. "Nyugatnak" a maradék esze is elment, és azt hiszik, hogy hálivúúd a valóság. Az a baj, hogy erre a tévedésre utoljára fognak rájönni.
mokány
2022. június 29. 20:13
Ha elfogynak az ukik , másokat fognak a senki földjére zavarni , ágyútölteléknek .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik