0-4-től 4-0-ig, avagy éljen a személyi kultusz

2022. június 19. 14:57

Németh Péter
Hírklikk
Szerintük a baloldal egyáltalán nem volt boldog attól, hogy tönkrevertük az angolokat.

„Itt most egy elképesztő dicshimnusznak kellene következnie, már ha a magyar labdarúgó válogatott angliai szerepléséről akarnék írni. Nagy felelőssége van annak, aki ebben a témában megszólal, de annak is, aki nem; akadnak olyan pályatársak, akik azért róttak meg újságokat, mert nem foglalkoztak az évszázad győzelmével. Szóval ez a siker egy igazi jobboldali toposszá vált, egyfajta elismerésének annak, amit Orbán Viktor az elmúlt tizenkét évben e téren tett.

Egységbe forrasztotta a nemzetet, írják, mondják, gondolják kormánypárti emberek, hogy aztán a következő mondatukkal politikai kérdéssé emeljék a 4-0-ás győzelmet. Mert, szerintük, a baloldal egyáltalán nem volt boldog attól, hogy tönkrevertük az angolokat, a baloldal képtelen az évszázad sikereként emlegetni azt az estét, a baloldal jobban szomorkodott a mérkőzést követően, mint az április 3-i választási vereség után (via Kubatov Gábor). 

Mindezek ismeretében, félelemmel teli nyúlok a témához, és azt is csak óvatosan tudom közölni, hogy miközben soha nem értettem egyet a magyar miniszterelnök stadionra fordított – általam értelmetlennek vélt – pénzszórásával, soha nem fordult elő, hogy ne szurkoljak egy magyar csapatnak. (Mellesleg, szerintem, ezt maga a miniszterelnök is tudja, nem kérkedésből írom, de mindketten tudjuk, és elismerjük egymás focimániáját. Ezért meg is fogadtam, hogy e tárgykörben soha nem fogom őt bírálni; én is szívesen vagyok, lennék ott komoly mérkőzések helyszínein, így például a BL döntőn is…) Ezt azonban, hiába írom ide, és írom mellé Orbán Viktorral való személyes kapcsolatomat, a jobboldalra felesküdött emberek nem fogják elfogadni tőlem, sőt… Sőt: minden alap nélkül állítanák, állítják is, hogy ezen az oldalon mindannyian boldogok vagyunk, ha verik a magyarokat. Mi azokkal azonosulunk, akik letérdepelnek a meccsek kezdetén, és akik meg akarnak bennünket tanítani a másik tiszteletére, miközben ők maguk, illetve elődeik még rabszolgákat és gyarmatokat tartottak.”

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Egy gój megölése egyenlő egy vadállat megölésével." (Szanhedrin 59a)

"Előbbvalók az emberek az állatoknál, úgy a zsidók a föld többi népeinél.," (Zeror hamar 101b.)

"A világ népei azonban nem neveztetnek embereknek, hanem állatoknak." (Baba mezia 114b.)

"Minden harmadik gyerek mentális problémával küzd" (Index, 2022. június 19.)
Ezért van az ellenzéknek mindig egyharmada.

Az ellenzék nem akart minden rendezvények, minden sporteseménynek, minden fejlesztésnek keresztbe tenni?????
Németh Péternek javaslom a HVG és a 444 kommenteket focis cikkek alatt. Az a valóság!

Némethnek szelektív az emlékezete.

Szia!:-)))))
Remélem, 2024-ben külön indulnak:-)))))

Az a talán nem megalapozatlan gyanúm, hogy a stadionépítés ellenzői támogatnák a fegyverek sőt katonák küldését Ukrajnába (persze csak akkor, ha a NATO úgy dönt).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés