Március 15.-én Orbán a Kossuth téren mond beszédet

2022. március 14. 11:11

Juszt László
Facebook
Ízlelgessük egy kicsit ezt a mondatot. Nem szégyen, hogy egy hírhedt liberálisról van elnevezve?

„Március 15.-én Orbán a Kossuth téren mond beszédet.

Ízlelgessük egy kicsit ezt a mondatot. Mert ki volt Kossuth, akinek a nevét viseli a Parlament előtti tér? Szerkesztette az Országgyűlési Tudósításokat, amelyben a liberális (!) reformellenzéknek (!) a társadalmi haladásért és a nemzeti érdekek védelmében vívott harcát népszerűsítette. Egyebek mellett ezeket írta:

»Amely percben Magyarországon akadna ember, aki urává akarna lennie e nemzetnek, aki bármely hatalmat mástól, mint e nemzet képviselői testület kezéből akarna venni, azon emberre, uraim, vigyázzanak önök, az egész nép, és soha semmi esetben ne tűrjék, ne engedjék azt, hogy e nemzet felett más határozhasson valaki, mint e nemzet maga.«

»Nem képzelhetni átkosabb, undokabb bűnt, mint játszani a polgárok vérével s egy nemzet nyugalmával.«

»A hatalomnak nagy titka ebben áll: tudni, hogy mások még gyávábbak, mint mi.«

»Ha valamely kormányszék a sajtószabadságot eltörli, cselekedeteit a közönséges ítélet alá ereszteni fél, s aki ettől fél, annak cselekedetei igazságtalanok.«

Szóval nem értem! Hiszen ez nyílt lázadás a fennálló rezsim ellen. Miért nem keresztelték át még a Parlament előtti teret? Nem szégyen, hogy egy hírhedt liberálisról van elnevezve? Aki ráadásul olyanokat írt, amik fentebb olvashatók.”

Nyitókép: Wikipedia

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudtam mi ez a sok diszlájk egy egyszerű tényközlésre... ja, Juszt agymenése.

Amúgy moslékosok (főleg ún. jobbikosok, elempések, momentumosok): nem VÉRCIKI, hogy egy Juszt a fő véleményvezéretek? Hogy ez a Moslék alaphangja?

Ez a Juszt tényleg ilyen hülye? Párhuzamba állítja Kossuth liberalizmusát a mai kicsavart, toz "liberalizmussal"?

Úgy gondolom Kossuth Lajos Helfy Ignácnak írott levele 1886. júniusában eligazít bennünket, hogy milyen is volt az Ő liberalizmusa, figyelembe véve az akkori körülményeket.

MI AZ A LIBERALIZMUS
KOSSUTH LAJOS
https://ellenpropaganda.hu/kos..

(Érdekelne, hogy ki tudja melyik Tisza miniszterelnök szerepel a levélben.)

,,Amely percben Magyarországon akadna ember, aki urává akarna lennie e nemzetnek, aki bármely hatalmat mástól, mint e nemzet képviselői testület kezéből akarna venni, azon emberre, uraim, vigyázzanak önök, az egész nép, és soha semmi esetben ne tűrjék, ne engedjék azt, hogy e nemzet felett más határozhasson valaki, mint e nemzet maga.,,

Kossuth Lajos annyira előrelátó volt, hogy leírta Gyurcsány Ferenc és a magyar liberálisok köpönyegforgatását?
Tegnap Moszkva ma Brüsszel és USA.

Kossuth Lajos: Értekezés az éhínségek okairól, 1828.:

"Egész helységeket tudok, hol a szegény földművelő nép nem magának, de a kortsmáros zsidónak szánt, vet és arat. Nints azon törvény, melynek célját, végét a fortélyos zsidó kijátszani ne tudná - valamint nints egy tsalás, nints egy tolvajlás, amely zsidó orgazdára, biztatóra, titkolóra ne találna."

Barta István szerk.: Kossuth Lajos összes munkái. VI, Ifjúkori művek, Bp. 1966, Magyar Történelmi Társulat - Akadémiai Kiadó, 179-180 old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés