The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

2022. január 28. 10:25
A brit lap szerint a magyar kormány köztudottan korrupt és ellenséges a külföldiekkel.

Az európai projekt legbüszkébb eredménye az évszázados háborúskodás felváltása több évtizednyi késő esti csúcstalálkozókkal, amelyeken olyan dolgokról vitáznak, mint a halkvóta. De a béke megáll az EU határainál. A klub körül zűrzavaros zóna terül el, elég Fehéroroszországra, van jelenleg Ukrajnára tekinteni. Törökországban pedig egy különc autokrata elnököl egy összeomló valuta felett. Az igazat megvallva, a zűrzavar nagy részét szándékosan okozta az egyik kivételesen agresszív szomszéd, Vlagyimir Putyin, aki viszályt szított az egész régióban. Európának valaha volt életképes stratégiája az ilyen beavatkozások ellen. Azokat az országokat, amelyek ki akartak menekülni Oroszország „befolyási övezetéből”, üdvözölték az EU-ban. Most az unió további bővítésének kilátásai lényegében egyenlőek a nullával.

A tagok most inkább csak bánkódnak azon, hogy beengedték Magyarországot, mintsem, hogy Albánia bevonásáért küzdjenek. Az EU-nak vannak ugyan csalijai, amelyekkel régóta próbálja befolyásolni azokat az országokat, amelyeknek igazából sosem volt valós esélyük a blokkhoz való csatlakozásra. Ilyen például a vízummentes utazás, amely arra késztetheti a kormányokat, hogy visszaszorítsák például a korrupciót. Az ilyen politikákért felelős biztos Magyarországról érkezik, ahol a kormány köztudottan korrupt és ellenséges a külföldiekkel.

(Fotó: MTI)

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Economist szerint Magyarországon "a kormány köztudottan korrupt és ellenséges a külföldiekkel."
Egy megvadult propagandistának bizonyítékokra nincsen szüksége.
A korrupció hangoztatása egy kemény politikai fegyver, és aljas hazugságokon alapszik gyakran.
A megbízott USA ügyvivő Goodfriend is így építette fel és terjesztette (2014-ben) Magyarország rossz hírét "korrupciós" ügyben.
5 évig tartott míg a bíróág fórumait megjárva a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a rosszindulatú megbízott USA ügyvivő Goodfriend kelettől-nyugatig elharsogott vádjai egy csaló (Tábor Viktor) hazugságain alapultak, amit Goodfriend tényként benyelt és felböfögött.
A Fővárosi Ítélőtábla a csalót elítélte, Goodfriendnek nem égett le a képéről a bőr!

"A brit lap szerint a magyar kormány köztudottan korrupt és ellenséges a külföldiekkel."
. HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . KORRUPT. KORRUPT. KORRUPT.
"Az EU második legkorruptabb országa lett Magyarország a Transparency International most kiadott 2021-es Korrupcióérzékekési Indexe szerint, "
Hogy néz ki a TI Korrupcióérzékelési Indexe?
Így.
Martin József Péter: Bizonyíték a magyar korrupcióra, hogy már az EU szervei is így látják (a cégéres Soros-gazemberek szakértésére hivatkozva), de az is bizonyíték, hogy
" a befektetők szívesen választották mégis Magyarországot. Ezt azzal magyarázta, hogy az állami támogatások nagyok, illetve azzal, hogy „az üzleti szereplők jelentős része beárazta a korrupciót”." Világos, ahol lefejnek téged a korrupció miatt, oda fektetsz be, TELITALÁLAT A HAZUGSÁGHAJÓRA.
"SEGÍTI-E Magyarországot az, hogy autoriter rendszer vagyunk? Ad-e ez bármilyen lehetőséget a gazdasági előrelépésre?
Ezzel a kérdéssel nyitotta Ligeti Miklós" Lásd feljebb, a befektetők sehol nem kedvelik az autoriter diktatúrákat, Magyarországgal mégis kivételt tesznek.
Talán Orbán lefizette a BMW-t, Mercedest ecetera
Eddig: Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-kettő, 0:2!
Szabó Andrea politológus: a középosztály, nagyon komolyan előre tudott lépni az elmúlt években, a szegényebbek is jobban érzik magukat, segíti a jobb érzéseket, hogy saját korábbi helyzetükhöz hasonlítják magukat.
Eddig: Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-három, 0:3!
Teplán István: "Az orbáni rendszer elhitette az emberekkel, hogy jobb helyzetbe lehet kerülni, miközben lecsúszóban van az ország." Az emberek azt érzik, amit éreznek, jobb az élet, azt hogy az ország lecsúszóban volna - NEM ÉRZIK.
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-négy, 0:4!
"Bod Péter Ákos: annyi a túlárazás, hogy már nem lehet követni, ki a korrupt. Ey sportcsarnokért a reális 100 helyett 140 milliárd forintot fizetnének ki, akkor a teljes 140 milliárd forint bekerül a GDP-be, a túlárazás 40 milliárd forintja is pörgeti a gazdaságot, a számok lehetnek tehát szépek, de a a korrupció aláássa a gazdaságba vetett bizalmat." Ennyire hülye egy közgazdász professzor sem lehet, mint Bod. Ömlik a befektető tőke Magyarországra, ő meg a gazdaság aláásásáról hadovál. DE: a világszínvonalú, kitüntetett építészeti alkotás, a Puskás Aréna kategóriájában KÖZEPES KÖLTSÉGGEL ÉRT EL ELSŐ HELYEZÉST.
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-öt, 0:5!
Ésik Sándor ügyvéd: "Nem kedveli a NER-t, de ügyvédként azzal jól jár, hogy az ügyfeleinek egyre több az elkölthető pénzük."
Trancparency/hazugság-Orbán-kormány/valóság nulla-hat, 0:6!
???????????????
"Úgy tűnik, a magyar társadalom jelentős része megszokta a paternalista, korrupt rendszert. Mit lehet tenni ez ellen?" – kérdezte Ligeti, a Trancparency Soros-gazembere?
Nem mondhatta ki, itt még nem tartunk, de a résztevő megszólalók, az ellenzék, a médiája pontosan tudja, amit az Alinsky-Soros forgatókönyv előír:
HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! . HAZUDNI! .
ORRVÉRZÉSIG HAZUDNI, HA A HAZUGSÁGÖZÖNTŐL A MAGYAROK ORRA VÉRE VÉGRE ELINDUL, AZT IS RÁ LEHET FOGNI ORBÁNRA ÉS
- GYŐZHETNEK
------------A Financial Times szarja a hazug szarját a világba, de az csak visszahullik és ettől Financial Times csak még szarabbá válik...

Főleg az angolok bánták meg. Jól ki is léptek.

Nem mondanám, h. britek.

Végülis, minden ijesztgetés ellenére kiderült, h. az EU-n kívül is van élet.

Köztudott, hogy a The Economist hazudik.

Ennyike...

A HVG nem több, mint egy tele bili.
A benne lévőket Karácsony hozta fel.

Jól megírtad! Egyetértek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés