Bloomberg: Orbán a romákat is célba vette

2022. január 24. 9:17
Miután az Európai Unió felismerte, hogy Orbán modellje terjed a blokkban, megpróbálják pénzügyileg kivéreztetni – írja a portál.

A magyar miniszterelnök politikája esettanulmány lett a feltörekvő populisták számára és intő tanmese a demokráciát védelmezőknek – írta a Bloomberg kritikus hangnemben. A lap úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor az elmúlt 12 évben felszámolta hatalma ellenőrzését: átalakította „a korábban független” intézményeket, és szövetségeseit nevezte ki többek között a bíróság, a médiahatóság és a legfőbb ügyészség élére, valamint

a médiát arra használta, hogy elfojtsa az ellenzéki hangokat és elmélyítette kapcsolatait olyan tekintélyelvű rendszerekkel, mint Oroszország, vagy Kína.

„Orbán uralma az eddigi legnagyobb próbatétele előtt áll”

A lap továbbá kiemelte, hogy szerinte Orbán a romákat és az LMBTQ közösség tagjait is célba vette. A portál azzal érvelt, hogy a többség jogai elsőbbséget élveznek – és 2019-ben

Magyarország volt az első uniós ország, amely elvesztette teljes értékű demokrácia minősítését a washingtoni Freedom House szerint.

A cikk szerint Orbán uralma az eddigi legnagyobb próbatétele előtt áll: az áprilisi választásokon az eddigi legerősebb ellenzéki összefogás ellen kell majd harcolnia, továbbá miután az Európai Unió felismerte, hogy Orbán modellje terjed a blokkban, megpróbálják pénzügyileg kivéreztetni.

Nyitókép: Facebook

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kurva anyátokat, azt kellett volna célbavenni, mielőtt a világra szült titeket, hazug gecik.

Vagy más példák:

A buzi fideszesek mind homofóbok! A fogyatékos fideszesek megsértik mások érzéseit! A zsidó fideszesek antiszemiták!

Orbántól nem kell/ene/ félnie senkinek az EU-ban, mert tökéletesen demokratikus, s olyan új lehetőségeket mutat be a politikában, melyet minden valóban demokrtaikus államnak alkalmaznia kellene. Az EU akkor maradhat fenn, ha Orbán javasalatait tisztelettel akceptálja.

"Magyarország volt az első uniós ország, amely elvesztette teljes értékű demokrácia minősítését a washingtoni Freedom House szerint."
A washingtoni Freedom House esze járása ugyanúgy működik, mint az állatvásári kupecé:
"A czigány szamarat árult s kérdezvén egy venni akaró: vemhes-e? a czigány felelé: nem.
Akkor nekem nem kell, mondá a vevő s elment. Erre a czigány állitá, hogy vemhes.
Miképp lehet az? kérdé a vevő.
Könnyen, felelé a czigány, ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes."

A gyöngyöspatai százmillió forint volt valójában a romák megvásárlása.

De mi lett azzal a pénzzel? Mi épült belőle Gyöngyöspatán, mennyit vágtak zsebre abból az aktivisták, az ügyvédek? Nagy csend van ezóta is erről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés