Hollik István elárulta, miért nem lesz Orbán-Márki-Zay vita

2022. január 17. 9:29
A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Facebook-posztban reagált Márki-Zay bejegyzésére, amelyben vitára hívta Orbán Viktort.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap vitára hívta Orbán Viktort, szerinte ugyanis az emberek megérdemlik, hogy meghallgathassák azt, aki a következő négy évben Magyarország miniszterelnöke kíván lenni.

Hollik István Facebook-bejegyzésében így reagált a felvetésre: „Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.”

Nyitókép: Mátrai Dávid 

Összesen 497 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A ballib-főnökkel meg már volt vita. Tudjuk mit ért igazmondás alatt.

Feladták a labdát. Kiváncsi vagyok, Gyurcsány képes lesz-e megállni, hogy akkor majd ő hívja ki Viktort. Ha ugyanis előlép az árnyékból, nyilvánvalóvá teszi, hogy ő mozgat mindent.

El kellene menni, ha nem is vitára, a szó szoros értelmében.
Vitázni ugyanis nagyjából azonos fajsúlyú résztvevőkkel van értelme.
Itt erről szó nincs, a ballib oldal - nagyon kevés kivétellel - 1988 óta csak rapolja az országot, idegeneknek kijátszva a magyar nép vagyonát, míg Orbán eredményei tényszerűek.
Emellett van egy másik érv, amit OV elmondhatna: a lopásvádakra...
De ennek úgy van - lebnne - értelme, ha egy légtérben, de egymástól külön, ugyanazokra a kérdésekre leadott válaszok sugárzása a választók felé.
És a végén egy pár perces szabad kampány, amikor megint csak egymástól függetlenül, elmondják, hogyan látják a dolgokat.
De bocs, ennek a szabad elmondásnak a kezdetnek kell lennie, nem a végének.

Nem hagyjátok zavartatni magatokat a tényektől.

Innen ismerni fel a balliberális politikust és szavazót.

MZP egy icipici kis mellékfigura az ellenzéken belül, de kétségbeesetten próbálna Orbán mellé odatolakodni. A sovány kis puskaporát már úgyis ellőtte: mindenki ismerheti a néhány címszavas együgyű szótárát.

Nem ilyen egyszerű ez.

2002:
Ott volt egy sikeres kormányzás. Klasszisokkal jobb vitázó Medgyessy-nél. Visszanézve is egyértelműen jobban, meggyőzőbben teljesített. MÉGIS: az jött le a plebsnek, hogy ez "döntetlen: vagy hogy "Medgyessy nyert".

2006:
Örökre megmaradt bennem. Élőben 100%-ig biztos voltam benne, hogy Gyurcsány végtelenül túltolta. Ne felejtsük el, az a típusú kocsmai hangvétel, amit ott művelt, akkor még sokkoló volt. Amit én láttam: egy kultúrembert egy tahó kocsmai pojáca ellenében, aki egyre jobban hergelte bele magát a higgadt ellenjelölt személyes sértegetésébe, a hőzöngésbe, a hazudozásba. Ahogyan a plebs látta (és látja azóta is): VÉGRE VALAKI LEMOSTA/MEGALÁZTA/MEGSEMMISÍTETTE A ZORBÁNT!

Végül mindkét választást hajszállal elveszitette a Fidesz.
Szoval ezek a show-k baromira nem a racionalitásról szólnak...

Pontosan, ez is elképesztő irracionalitás:

Konkrétan Márki-Zay (hogy a többi ballibet most ne is említsük) szakmányban használja az alábbi kifejezéseket Orbánra és kormányára:
- FASISZTA
- DIKTÁTOR
- BE KELL BÖRTÖNÖZNI
- ILLEGITIM AZ ALAPTÖRVÉNY, FELES TÖBBSÉGGEL ÁTÍRJÁK, MEGSEMMISÍTIK
STB. STB.

Szóval egyértelműen egy politikailag MEGSEMMISÍTENDŐ, sőt konkrétan fizikálisan elzárandó személlyel akar amúgy demokratikusan vitatkozgatni? MIRŐL, HOGYAN?
Egy FASISZTA DIKTÁTORRAL? Akit kb. úgy kezelne, mint Nürnbergben Adolf Hitler kompániáját? Hogyan kell ezt elképzelni?

Mottó ,,Az a helyzet a hazudozással, hogy ha az ember egyszer elkezdi, nem tudja abbahagyni. És nem térhet le erről az útról, bárhová is vezessen.,, (Alex Pavesi)
Most pedig nézzük meg a 2006 évi választáskor Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki vitában elhangzott mondatait, melyet a támogató teljes mellszélességgel kiálltak és nemzeti hősnek kiáltották ki. Ebben benne volt a teljes balliberális oldal, beleértve a médiát is.
Mindezek után kérdezem; Mi értelme van ilyen személyekkel vitázni?

5:15: hogy a politikában nem a sértések, hanem a megbecsülés az úr.
10:03: szerintem az képviseli jól a vidéket, aki pl. meg tudott állapodni Oroszországgal. Aki nem hátat fordított Oroszországgal (sic!). Elnök úr, négy év alatt egyszer sem sikerült, hogy eljusson Moszkvába. Mi vagy ötször, sőt: idejött Oroszország elnöke. Az történt, ami leginkább kellett a magyar mezőgazdaságnak. Új piacok nélkül nincsen fejlődő mezőgazdaság!
16:13: Az, aki piacszerzésről tart nekünk itt hosszú-hosszú előadást, az az a politikus, aki bezárta az Oroszország felé vezető kaput. Aki hetykén hátat fordított.
21:47: Olyan országot, ahol nem beszélnek adócsökkentésről. (...) Amelyben teszik! (...) Mi csökkentettük az adókat, az áfát, a személyijövedelem-adót, a társasági adót. Ön például a kormányváltás egyik nyertese. Azért, mert csökkentettük az SZJA-t, magának több marad a borítékjában: 100 ezer forinttal.
38:15: Ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. (...) Ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, Maga is az igaztalanság vádjába süllyed.
40:20: Egészségügy: Ha Ön úriember, (...) és nem ármánykodással szeretne megküzdeni kampányban, azt kérem, még ma este, hogy azt a kampányt, ami arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk, azt vonják ki a forgalomból. Így Ön se akarhat nyerni. Ez nem tisztességes, Elnök úr.
55:50: Szóval nem líra kell ahhoz, ha az ember miniszterelnök akar lenni. Az kell, hogy konkrét számokban konkrét programot fogalmazzunk meg. Minden problémára 2006-ban a válasz az, hogy vissza 2002-be. Mindig vissza a múltba. Miért nem előre akarunk menni? Az többet ér.
58:25: Utat építeni, vasutat építeni! Ön fél a fejlesztéstől. Beruházás-építkezés, ez az igazi program! (...) Legyen bátrabb: fejlesszen, beruházzon!”

Tegyük hozzá az őszödi beszéd részletét.

,, Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.,,
,, Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. ,,

„Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök."
....
"Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül."

(Népszabadság, 2004. február 9.)

,,Minek?
16 év telt el azóta.
Orbán 1989-ben elhangzott kijelentéseit ne nézzük meg?,,

Na ja! 16 év telt el és Gyurcsány semmiben sem változott. Ugyanolyan hazug, csaló, törtető, mint amilyen volt. Mindez azokra is igaz akik mellette, mögötte állnak.

Rendszeresen idézik Orbán korábbi elhangzott mondatait, így az 1989-ben elhangzottakat is. Ezzel nem lenne baj, ha nem forgatnák ki, ha a teljes szövegkörnyezetet idéznék. Továbbá, ha az akkori körülményeket is figyelembe vennék, ami akkor volt amikor a mondatok elhangzottak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés