Ezek csináltak tömegpártot az MSZP-ből, ezek emelik most is a DK-t

2021. július 30. 8:35

Szentesi Zöldi László
Facebook
Nem egyszerűen a szegény emberekről beszélek, hanem a társadalom magatehetetlen részéről.

„Van ebben az országban 2-3 millió leszakadt ember, ami nem újdonság, megvolt az a három millió a háború előtt is. Rajtuk nem lehet segíteni, mert ők sem tudnak segíteni magukon.  (NEM EGYSZERŰEN SZEGÉNY EMBEREKRŐL BESZÉLEK, HANEM A TÁRSADALOM MAGATEHETETLEN RÉSZÉRŐL, AKIK NEM TUDNAK, NEM IS AKARNAK EMELKEDNII, ezt majd idézzék azok, akik ügyesen félremagyarázzák a szavaimat...) 

Szóval, borzalmas háttérrel jönnek, nem tudnak elszakadni a közegüktől, nem tanulnak, nem dolgoznak, és ha mégis van munkájuk, nem gondolkodnak, csak vegetálnak. Képtelenek kitartóan küzdeni valamilyen célért, nem tudnak váltani, nem költöznek, nem gondolkodnak új dolgokon, ezért menthetetlenül és végérvényesen leszakadnak. 

Hogy az állam feladata volna segíteni rajtuk, igaz is, meg nem is. Az állam családvédelmi intézkedésekkel, építkezésekkel, munkahelyteremtéssel, képzésekkel tud segíteni, de ők ebben nem partnerek, maradnak ott, ahol vannak. Jelentős részük szenvedélybeteg, mások pedig azért nyomorognak, mert egész életükben rossz modelleket láttak, követtek, ezért fogalmuk sincs, hogyan lehetne változtatni a helyzeten.  Nyilván kiderült már ebből a véleményem: menthetetlenek szegények. 

Magyarország fő problémáit harminc éven át az okozta, hogy ez a réteg döntően befolyásolta a választások végkimenetelét, hiszen a népképviseleti demokrácia vastörvénye szerint egy ilyen embernek pontosan akkora befolyása van a közügyekre, mint egy tanult, értelmes, vagy legalábbis, dolgos, igyekvő, intelligens embernek: kereken egy szavazata. Ezek csináltak tömegpártot az MSZP-ből, ezek emelik most is a DK-t, ezek nyomták fel egy időben 20 százalékra a Jobbikot.

Amivel persze, nem azt akarom mondani, hogy az említett pártok minden szavazója onnan érkezett, inkább fogalmazzunk úgy, hogy akik onnan érkeztek, rendszerint ezekre a pártokra szavaztak. Amit itt vázoltam, nagyjából mindenki tudja az országban. A politikusok is tudják. Ők azonban nem írhatják le, nem mondhatják ki az igazságot, hiszen minden szavazatra szükségük van.”

Nyitókép: Szentesi Zöld László Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés