MKKP-elnök: Hiányolom az erélyességet Karácsony Gergelyből

2021. május 22. 15:11
Ennek ellenére Kovács Gergely meglepődne, ha nem Karácsony nyerné az előválasztást. A Kétfarkú Kutya Párt elnöke viszont egy MSZP-s politikust sem látna szívesen a parlamentben.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke volt a Spirit FM vendége. A beszélgetés témája a 2022-es választás volt, a legtöbb szó a hatpárti ellenzékhez való viszonyról esett.

Ismert: a párt külön listával és egyéni jelöltekkel készül 2022-re, de a pártelnök úgy véli, így is sikerül majd a listaállításhoz szükséges számú jelöltet állítaniuk. Kihagyta az ellenzék a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot az előválasztási egyeztetésből – derült ki Kovács szavaiból, rögtön a beszélgetés elején.

Mire menjen a kampánypénz?

Kovács elmondta, senki nem tiltotta meg nekik az indulást, de azt sem ajánlották fel, hogy csatlakozzanak a koalícióhoz. „Bevallom, annyira nem is bánom” – tette hozzá. Szerinte a tavaly  ősszel megemelt minimumot, a listaállításhoz szükséges 71 egyéni jelöltet is tudnak majd állítani, sőt megpróbálják az összes helyen összegyűjteni a szükséges aláírásokat. Amit már problémásabbnak tart az az, hogy a megemelt minimum miatt a kampánypénz is 400 millió fölé nőtt, amit ők idén is szeretnének pályázatokon keresztül „értelmes célokra szétosztani”, a nagy összeg miatt azonban ez nagyon nagy munka lesz.

A pártelnök azt is elmondta, csak ott nem fognak elindulni, ahol úgy vélik, hogy az ellenzék olyan jelöltet állított, aki megérdemli a bejutást. Hangsúlyozta: neki a jelöltek személye a legfontosabb, ezzel kapcsolatban pedig azt is elmondta, nem nagyon tudna olyan MSZP-s politikust említeni, akit szívesen látna a parlamentben. Ezzel szemben viszont

például Hadházy Ákosról, vagy Szél Bernadettről jó véleménnyel van.

Kovács Gergely arról is beszélt, hogy a XII. kerületben mindenképpen elindul, ugyanis véleménye szerint az elmúlt időszakban egyik ellenzéki képviselő sem nyújtott olyan teljesítményt, ami alapján bárkit jó szívvel támogatna visszalépésével. Ebben a kerületben az ellenzéki előválasztáson a momentumos Hajnal Miklós és a gyurcsányista Komáromi Zoltán mérkőzik meg egymással. „Hajnal Miklósnak több a fizetett hirdetése a Facebookon a kerületben, de Komáromi Zoltán meg szerintem többen ismerik a helyi háziorvosi múltja miatt” – vélekedett az esélyekről Kovács.

„Ilyen a politika”

Szóba került az is, hogy egy esetleges ellenzéki kudarc esetén megint a Kutya Párt lesz-e a bűnbak, mint 2018-ban. „Ehhez nem kell elvesztenie a választást az ellenzéknek, már most mi vagyunk a bűnbakok így egy évvel előre” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy hát „ilyen a politika”: a pártok elvesznek egymástól szavazókat.

„Az elmúlt időszak felmérései szerint egyébként az MKKP-nek akár a parlamentbejutásra is meglehet az esélye. Ferencvárosban kifejezetten magas, 11 százalékos a támogatottságuk”jegyzi meg a műsorról szintén beszámoló atv.hu.

Az adás utolsó részében Karácsony Gergely is téma volt. Vele kapcsolatban is vannak aggályai Kovácsnak.

Ugyanis szerinte a főpolgármester nem elég erélyes, nem elég karakán, és attól tart, hogy miniszterelnökként is ugyanilyen tartózkodó lesz, olyan esetekben is, ami esetleg határozottabb kiállást követelne meg. Ugyanakkor megjegyezte:

meglepődne, ha nem Karácsony Gergely nyerne.

Kovács egyébként egyes ellenzéki politikusokat nem látna szívesen bizonyos kormányzati pozíciókban, neveket nem mondott.

Nyitókép: MTI Fotó, Mohai Balázs

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Attol, hogy mas van rajuk irva -Momentum, Jobbik, DK, stb. attol meg ok MSZP-sek.
Csak ilyen másod-, harmadgeneraciosak. Hogy ne legyen eppen olyan atlatszo a trukk...

Amikor van a ganaj és ebből előmászik az ember, az sz.r.
Amikor a ganajból előmászik a ganaj ember,
az Kovács Gergely és az ő A Kétfarkú Kutya Pártja

Az előválasztáson Jakabot kell támogatni, a jelöltállításnál, kopogtatócédulákkal, az MKKP-t. Ez a legjobb esélye a jobboldalnak.

Egy marionett-bábú soha sem lehet erélyes, mert dróton rángatott, passzív rongyfigura.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés