Lebukott a parizer-hadművelet

2021. április 14. 14:19

Szanyi Tibor
Szócikk
A Fidesszel kormányozhat a Jobbik jövőre.

„Ha a magyar párhuzamokat keressük, akkor az AfD álláspontjaiban nagyjából az orbáni politika vonásai mutatkoznak, nem kevés jobbikos felütéssel. Úgy is mondhatnánk, hogy a német felállás szerinti tükörben Orbán és Jakab egy csónakban evez. Elegánsabban szólva a Fidesz és a Jobbik politikái teljességgel kompatibilisek, összefésülhetők. Erre bizonyíték az AfD működése.

Ne legyünk hát meglepve, hogy ha a következő magyar kormányt továbbra is Orbán Viktor vezetné, s Jakab Péter pedig Semjén Zsolt mellé ülne újabb miniszterelnök-helyettesnek.

A jelenlegi ellenzék ugyanis csak a választásokon készül közös fellépésre, de az Országgyűlésben már külön frakciókban gondolkodnak. Ha úgy állna fel az új törvényhozás, hogy a mai Fidesz és a KDNP mellé még egy párt lenne szükséges a jobboldali kormányzás folytatásához, akkor a reménybeli hat “ellenzéki” frakció közül a Jobbik minden politikai kompromisszum nélkül átülhet a kormányoldalra.Ne felejtsük! A Jobbik ugyan nem szavazta meg az Alaptörvényt, de a NER-t létrehozó összes többit nagyon is. Krumpli ide, parizer oda.

Szociális demagógiában a szélsőjobb mindig remekelt. A baloldaliság történelmi lakmuszpapírja azonban az, hogy az adott párt képes-e együttműködni a nácikkal? Ugyanis baloldali párt semmiképp nem működhet együtt a nácikkal. Ha egy párt mégis, akkor az bizonyosan nem baloldali.

Nos, azt még nem tudjuk, hogy a Jobbik a Fidesz ellenzékbe előretolt helyőrsége, avagy trójai falova, de az már bizonyosan látszik, hogy az orbáni politika gyökeret vert a magyar országgyűlési ellenzékben is.”

Nyitókép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is a mandinerre akartál kerülni?

Döntsétek már el, ki a Fideszbérenc, mert már a moslék valamennyi tagjáról leírta egy másik tag! :-)

Ez a bolond Szanyi csak kómás, esetleg félkómás állapotában üzemképes, úgy-ahogy:
"még nem tudjuk, hogy a Jobbik a Fidesz ellenzékbe előretolt helyőrsége, avagy trójai falova"
Hááát, Jakab minden parlamenti felszólalásában ezt bizonyítja.
Egyszer, a Fidesz helyőrsége, a következő héten Orbán trójai falova.
Mondom: a bolond Szanyi.

Ma már ne igyál többet.

Bocs, de ne próbáljuk már úgy beállítani a dolgot, hogy ez a Fideszen múlik. Ha a moslék nyer, akkor a döntés a Jobbik kezében lesz, hogy kivel hajlandó összeállni kormányzásra.

És micsoda hülyeség ez, hogy a baloldali pártok nem állnak össze "nácikkal"? Már össze is álltak, már ha a Jobbikot náci pártnak tekintjük. Szerintem nem az, hanem egy olyan párt, amelyik úgy váltogatja az ideológiáját, mint más az alsógatyát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés