Sokat halljuk a magyar kormánytól, hogy az Európai Unió csak hátráltatja Magyarországot

2021. január 18. 20:37

Donáth Anna
Facebook
Az ilyen kritikáknak persze csak kommunikációs céljaik vannak.

„Sokat halljuk a magyar kormánytól, hogy az Európai Unió csak hátráltatja Magyarországot – legyen szó a demokrácia lerombolását érintő EU-s kritikáról, a nemrég elfogadott antikorrupciós mechanizmusról vagy épp a koronavírus elleni vakcinák elosztásáról. Az ilyen kritikáknak persze csak kommunikációs céljaik vannak: így próbálják felépíteni a »gonosz Brüsszel« ellen harcoló kormány képét, és így próbálják a magyar lakosság EU-ellenességét.

Az ilyen kritikákat újra felülírta a valóság: az Európai Unió több mint 2400 milliárd forintnyi összeggel segíti a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelését. Van is miben segíteni, a kormány ugyanis tüneti kezeléssel próbálta megállítani a gazdasági visszaesést: nem védte meg a munkahelyeket, nem nyújtott valódi segítséget a munkájukat elvesztő százezreknek és a nehéz helyzetbe került családoknak. Nem véletlen, hogy Európában a magyar gazdaság szenvedte el az egyik legsúlyosabb visszaesést.

Az EU helyreállítási alapját, amiből a pénzt kapja Magyarország, majdnem teljes egészében elbuktuk tavaly decemberben: Orbán Viktor zsarolásának köszönhetően majdnem kihagyták Magyarországot és Lengyelországot a történelmi léptékű segélycsomagból. Az EU megakasztása szerencsére elbukott, így hamarosan megérkezik a munkahelyteremtésre, a digitális átállás elősegítésére és számos más programra költhető uniós támogatás az országba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Sokat halljuk a revizionista kormánytól, hogy a Szovjetunió csak hátráltatja Magyarországot - legyen szó a szocialista demokrácia lerombolását érintő szovjet ellenes kritikáról, a nemrég elfogadott antisztálinista mechanizmusról vagy épp a KGST javainak elosztásáról. Az ilyen kritikáknak persze csak kommunikációs céljaik vannak: így próbálják felépíteni a gonosz birodalma ellen harcoló kormány képét, és így próbálják a magyar lakosság szovjet ellenességét.

Az ilyen kritikákat újra felülírta a valóság: Szovjetúnió több mint 2400 milliárd forintnyi szocskával (x) segíti az olajár robbanás gazdasági válság kezelését. Van is miben segíteni, a kormány ugyanis tüneti kezeléssel próbálta megállítani a gazdasági visszaesést: nem védte meg a munkahelyeket, nem nyújtott valódi segítséget a munkájukat elvesztő százezreknek és a nehéz helyzetbe került családoknak. Nem véletlen, hogy a szocialista a magyar gazdaság szenvedte el az egyik legsúlyosabb visszaesést.

(x) szocska = lófaszocska

Nyilván Kurtzék is csak kommunikációs célokból sürgetik más vakcinák engedélyeztetését.

Dontáh ismét hazudik: nem azt mondja a kormány, hogy Brüsszel MINDIG csak hátráltat, hanem szóvá teszi, amikor valóban hátráltat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés