Az új CDU-elnök szerint a magyarokra és a lengyelekre is szüksége van az EU-nak

2021. január 18. 11:09
Armin Laschet nyilatkozata alapján semmi nem utal arra, hogy teljesülnének Manfred Weber elképzelései a Fidesz kizárásáról.

Úgy tűnik, a merkeli politikát viszi tovább Armin Laschet az Európai Néppárt Fideszhez való viszonyában is – írta meg az Azonnali. Hozzátették: bár Manfred Weber, Európai Néppárt frakcióvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a CDU új elnökének az első dolga lesz eldönteni, kizárják-e végre a Fideszt az Európai Néppártból – eddig erre semmi sem utal, írják.

Laschet így fogalmazott a ZDF közszolgálati televíziónak: „Úgy gondolom, hogy a magyarokra és a lengyelekre is szükségünk van az Európai Unióban. Nem akarom, hogy a radikális jobboldal felé sodródjanak. Az Európai Néppártnak azonban világos feltételei vannak. Ezeket meg fogjuk követelni Orbán Viktortól”.

A magyar miniszterelnök levélben gratulált Armin Laschetnek: „Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez” – írja Orbán Viktor, aki hangsúlyozta: „kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására”.

Az Azonnali megjegyzi: Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke nagy reményeket fűz a Fidesz ügyében az új CDU-elnökhöz – írja a Politico. „Itt az ideje, hogy bátran megvédjük értékeinket” – mondta Tusk még a tisztújítás eredményének kihirdetése előtt. Az Azonnali hangsúlyozza: a Politico emlékeztet, hogy az CDU-tisztújítás már a sokadik esemény, amire az EPP-nél azt mondták, még meg kell várni, hogy dönteni lehessen a Fidesz ügyében. Ilyen volt az uniós büdzsé ügye decemberben, vagy 2019-ben pedig az EP-választás – írják.

(Azonnali)

Fotó: MTI

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az új CDU-elnök szerint a magyarokra és a lengyelekre is szüksége van az EU-nak"

Ezek szerint van, aki ezt vitatja. Szégyen.

Laschetnek félig igaza van: a Néppárti Frakció valóban közölje az igényeit, de Orbánék is közölték már a magukét. Ha a Néppárt nem akarja a saját erőit végletesen csökkenteni, akkor nem diktátumokban kell gondolkodnia.

Mindig viszi magával a nőjét? :)))

Tusk erősítésre várt és megint pofára esett? Az jó.

tisztazzuk: mi nem sodrodunk sehova. Ti sodrodtatok jobbrol baloldalra, es mar a radikalis sincs messze

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés