Gyurcsány: Ha azt akarják, hogy ne álljon le az ország, teszteljenek és teszteljenek!

2020. október 17. 13:34
Facebook-videóban osztotta meg a gondolatait a volt kormányfő a koronavírus pandémia kezelésével kapcsolatban.

„A koronavírus-járványban megtanulhattuk, hogy a kormányok legfontosabb közfeladata egyetlen dolog körül forog, hogy teszteljenek minél többet. Na de mi számít elegendőnek? Erre vonatkozóan a WHO-nak, az Egészségügyi Világszervezetnek van egy protokollja. Eszerint annyit kellene tesztelni, hogy a pozitív tesztek aránya ne lépje át az 5 százalékot, azaz akkor elegendő a tesztelés egy országban, ha minden pozitív tesztre 19 negatív jut” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője, aki szerint ha nem tesztelünk eleget, akár az egész ország is leállhat. „Legutóbb Orbán azonos nevű államtitkára, miközben egyébként riogatással vádolta meg a politikusokat, azt mondja, hogy – idézem – nemzetközi összehasonlításban háromszor annyit tesztelünk, mint a WHO-protokoll. Lássuk, mennyi igaz ebből: gyakorlatilag semmi” – hangsúlyozta a volt miniszterelnök, aki ezt követően egy grafikon segítségével mutatta be a pozitív tesztek arányát. Véleménye szerint legalább annyit kellene teszteltetnie a magyar kormánynak, hogy a pozitív tesztek aránya öt százalék alatt maradjon.

„Láthatjuk, hogy utoljára szeptember első napjaiban teljesült ez az igény. Az Orbán-kormány gyakorlatilag több mint egy hónapja nem teljesíti a sokszor hivatkozott WHO-protokollt, hiszen a pozitív tesztek aránya nemhogy átlépi az 5 százalékot, de már elérte a 14-et is. Vagyis nem háromszor annyit tesztelünk, mint a WHO-protokoll, hanem harmadannyit.” – mondta Gyurcsány, aki szerint a kormány még saját magát is átveri. „Ha valóban azt akarnák, hogy ne álljon le az ország, ahhoz tesztelni, tesztelni és tesztelni kellene. Ha nincs teszt, nincs értelme a kontakt kutatásnak, hiszen ha nincsenek szűrve a kontaktok, nem lehet karanténba küldeni a fertőzötteket és engedni a dolgukra az egészségeseket. Ez pedig szépen lassan az ország leállását jelenti” – emelte ki a DK elnöke, aki ezt követően ingyenes koronavírusteszteket követelt a lakosság számára.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

???

Nyugat-Európa legtöbb országában rengeteget teszteltek/tesztelnek.
És MÉGIS most zárnak be ezek az országok sorban, Spanyolországtól Belgiumig, Nagy-Britanniától Olaszországig.

Szerintem nincs értelme tesztelni a tünetmenteseket, fölösleges pénzkidobás. De akinek van tünete, azt nagyon gyorsan, hogy az illető tudja meg, miként álljon hozzá. Pld. családon belül.

A tünetmentesek fölösleges tesztelése egy olyan pénzkidobás, mely majd később máshol nagyon hiányozhat. Pld. az ellátórendszerben.

Már most is többet tesztelnek a kelleténél. Én, aki járványügyes vagyok, mondom, hogy teljesen feleslegesen teszteltek most minket. Karanténban vagyunk és a kontakt kontaktjai.
Gyurcsány éppolyan jó járványügyben, mint miniszterelnöknek. Eltáncikálgat ő mindenhol...

Sumák dumák Gyurcsánytól!

PRIVÁTBANKÁR 2020. .. SZEPTEMBER 3. 06:10 cikkéhez mellékelt grafikonokban március közepei adatok összehasonlíthatók szeptember elejei adatokkal,amelyekből az derül ki világosan, hogy a hatóságok nem azért találnak több fertőzöttet, mert többet tesztelnek!
Olaszországban március közepe táján:
Napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Olaszországban: 0,4 körüli
A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Olaszországban.: 6000 körüli.
Olaszországban szeptemberben:
Napi koronavírus-tesztek száma/ezer fő Olaszországban 1,4 körüli
A napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Olaszországban 1000 körüli.
Hasonló a helyzet Németországban ahol március 15.-hez képest nyolcszor annyi vizsgálatot végeztek augusztus 23-án, mégis a napi új, diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma alig 20%-ra csökkent.
Ezek alapján éppen az ellenkezője állítható annak, hogy "a hatóságok azért is találnak több fertőzöttet, mert többet tesztelnek"!

Kronen Zeitung írta 11.10.2020 10:03 napi tesztek száma 13816.
Egy 1,8 évig tartana, amíg ebben a tempóban a lakosságot egyszer tesztelnék!

Csehia.. Széttesztelik magukat, minden ötödik pozitív, lassan a tótok mindenkit (!) tesztelnek és rájönnek, hogy vannak pozitívok. De majd Feri! Hogy mit fedezett fel ebben az idiótában, Zázri, Roy, meg Jákob? Könnyebb Dobrev listán bejutni párnak, mint saját listán a 20%?

Van eladó teszted?

"A bóvli gyorstesztekkel meg nem megyünk sokra. "

A jobbnak tatott PCR tesztek ugyan kimutatják a vírust, azonban azt már nem mutatják ki, hogy aktív, vagy inaktív vírusról van-e szó, melyet már az immunrendszer hatástalanított, vagy esetleg csak egy vírusmaradványról, mely még hordzza a vírusra jelemző genetikai információt. Ezért van az, hogy a pozitív esetek talán csak az egyötödénél alakul ki valamiféle tünet, és kb. ennek a tizede szorul kezelésre. Úgyhogy a PCR tesztek is hamis adatokat szolgálnak sok esetben.

"Mi kéne még, hetente 10 milló teszt? He? Aztán tesztre költsük a gdp 50%-át? Vagy még többet?! Igen? "

Nagy a veszélye annak, hogy az intézkedések miatt, a jövőben a GDP csökkenést eredményezhet, nem marad elegendő forrás az eü ellátásra. Az Afrikai államok szintjére eü szintjére sülyedhetünk. Ami pedig a tesztelést illeti, valóban csak indokolt esetben. Mert a teztekre rámehet gatyánk is.

Idézem Horn Gábort: NEM AZT MONDTÁK FERI, AZT MONDTÁK, MENJ A P...BA, VALLJUK BE...

mondja az aki tucatnyi huligant se tudott szazezer tuntetotol elkuloniteni inkabb biztos ami biztos alapon osszeverette mindet

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés