A Hungary Helps élelmezési segéllyel támogatja a közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket

2020. október 10. 14:46
Ez az adomány is hozzájárul a válságövezetekben élők helyben maradásához, és ezáltal a hazánkra nehezedő migrációs nyomás csökkentéséhez – írják.

Élelmezési segéllyel támogatja a Hungary Helps Program az éhínséggel sújtott közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket – olvasható a kormany.hu-n a Miniszterelnökség közleménye.

A koronavírus-járvány, valamint a természeti katasztrófák következményei hatványozottan érintik a krízisövezetekben élő, halmozott humanitárius válsághelyzeteket, és gyakran terrorfenyegetést elszenvedő keresztényeket, ezért a magyar kormány Azbej Tristan javaslatára, a Hungary Helps Program keretében élelmiszer-segélyezési célú adománnyal támogatja a szíriai, libanoni, kongói és nigériai keresztény közösségeket – írják.

Az 52 millió forint összértékű magyar támogatásnak köszönhetően a helyi egyházak tartós élelemmel tudják ellátni az élelmiszerválságoknak leginkább kitett híveiket. A Hungary Helps Program alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Ez az adomány is hozzájárul a válságövezetekben élők helyben maradásához, és ezáltal a hazánkra nehezedő migrációs nyomás csökkentéséhez – zárul a közlemény.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés