A nemzetállami keretek nem meghaladhatóak

2020. szeptember 28. 13:14

Ungár Péter
Facebook
Az Európai Egyesült Államok pedig utópia és nem realitás.

„Az LMP álláspontja szerint a kormányváltás nem jelenthet visszafordulást ahhoz a sikertelen időszakhoz, mely a Fidesz első kétharmadához vezetett. A közös kormányzás csak akkor lehet majd sikeres, ha a korábban kormányzati felelősséget viselő pártok és politikusok nem megmagyarázni, hanem meghaladni akarják majd a múlt hibáit.

Az ellenzéki pártoknak olyan kormányt kell alakítani, ami véget vet az elmúlt tíz évben látott perverz újraelosztás rendszerének, és olyan társadalompolitikát folytat, amely nem elgáncsolja, hanem segíti azokat, akik az állam segítéségre szorulnak. Fel kell vállalnunk, hogy jelentős béremelésre van szükség a közalkalmazottak körében, és szembe kell nézni a gondoskodási válsággal. Ehhez igazságosabb és fenntarthatóbb adórendszerre van szükség.

Olyan kormányt kell alakítani 2022 után, amely ugyanúgy képviseli határon innen és a határon túl élő magyarokat. Ennek megfelelően továbbra is fenntartjuk annak a lehetőségét, hogy a határon túli magyarok is képviselettel rendelkezzenek az Országgyűlésben. Magyarország következő kormányának olyan patrióta külpolitikát kell követnie, amely nem meghatározni akarja a határon túl élő magyarok érdekeit, hanem képviseli az általuk meghatározott célokat is.

Olyan kormányra van szüksége Magyarországnak, amely amellett, hogy világosan kimondja, hogy hazánk helye az Európai Unióban van, elismeri azt is, hogy az EU-nak átfogó és sürgős reformokra van szüksége. Magyarország gazdaságpolitikájának célja nem lehet az, hogy minél inkább megfeleljen a magországok érdekeinek, sem az, hogy érdemi reformok nélkül a szorosabb integrációt erőltesse. Ki kell mondanunk, hogy a nemzetállami keretek nem meghaladhatóak, az Európai Egyesült Államok pedig utópia és nem realitás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ungár ezzel kiírta magát a "szalonképes európai demokraták" köréből. Nyilvánvalóan nem akar kormányváltást, Orbán szekértolója, satöbbi. Majd a toleránsok megmondják.

Alapvető probléma Ungárral, h. nem fogja föl, kevés a pénz arra, h. minden un. rászorultat segélyezni lehessen.

Azt a kevés pénzt úgy kell felhasználni, h. egyben motiválja is azokat, akiknek nem jut, h. valamit tegyenek magukért is. Pl. tanuljanak szakmát, dolgozzanak, ne vállaljanak gyermeket közellátásra, mert sajátra előreláthatólag képtelenek. Azokat kell a gyermekáldás elfogadására ösztönözni, akik képesek a vállalt gyermek felnevelésére, feltehetőleg jó példát fognak a cseperedő gyerek elé állítani, nem a gyermekere járó segélyezésből óhajt megélni az egész család.

Ez nagyon szomorú, de nem jár mindenkinek minden, mert akkor nem jutna annak, akinek tényleg muszáj segíteni, mert pl. munkaképtelen és az államon kívül senkije sincs, aki segíthetne rajta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés